Iszlámszakértő: A diszkrimináció sok esetben kudarcos integrációhoz vezet

2018. július 09. 09:08

Vékony Dániel iszlámszakértő szerint a diszkrimináció miatt sem volt sok esetben sikeres a francia muszlimok integrációja.

2018. július 09. 09:08

A diszkrimináció is a hátterében állhat annak, hogy sok esetben nem volt sikeres a francia muszlimok integrációja – mondta Vékony Dániel iszlámszakértő hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Kifejtette, 4,5-5 millió muszlim élhet Franciaországban, az első generáció az ötvenes években érkezett például Algériából, Tunéziából és Marokkóból; a képzetlen első generációs bevándorlók hálásak voltak a francia államnak, amiért munkalehetőséget biztosított, de az ő gyermekeik és unokáik már francia állampolgárként nőttek fel, s ugyanolyan lehetőségeket várnak el az élettől, mint a többségi társadalom tagjai.

Ugyanakkor a vallásuk, vagy a bőrszínűk miatt nagyon sok esetben diszkrimináció áldozataivá váltak ezek az emberek – fűzte hozzá. 

„Franciaországban is kiterjedt a diszkrimináció, és ez nagyon sok esetben kudarcos integrációt eredményez" – mondta a szakértő.

(MTI)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2018. július 09. 13:08
Milyen diszkriminálás? Hiszen eszük ágában sincs beilleszkedni, sokkal inkább beszélhetünk már arról, hogy ők diszkriminálnak bennünket, a hazánkban, Európában! Haza lehet menni!
Megtalálta
2018. július 09. 11:28
Franciaország esete a muszlim munkaerővel remek tanulmány. Olcsó munkaerő kontra kulturális problémák. Mi is könnyen beleeshetünk ebbe, hiszen nálunk is egyre inkább munkaerőhiány van.
kumkum
2018. július 09. 11:04
"s ugyanolyan lehetőségeket várnak el az élettől, mint a többségi társadalom tagjai" Sajna mindenki azt hiszi, hogy csak mert Europaban szuletett, joga van ugyanolyan jóléthez, mint a TEHETŐS őslakosok. Sosem azt nezik, hogy egy atlag nemet vagy francia szorgalmasan tanul, tissztessegesen dolgozik, nem balhézik a rendőrökkel az utcán, és ennek eredményeként van jó állása. Csak a vegeredmeny utan, az anyagi jólét után sóvárognak, az odáig vezető út nélkül. Az oktatásban hangsúlyt kellene fektetni arra, hogy az emberek között jog-egyenlőség van, nem anyagi.
Zsolt75
2018. július 09. 10:36
Persze. Az utcanevelte cigány gyerek is azért nem lesz professzor, mert nem ül mellé a jó tanuló.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!