Többek között a magyarok törték meg az EU-konszenzust a Jeruzsálem-ügyről szóló szavazáson

2017. december 21. 21:46

Magyarország, Lengyelország, Csehország, Horvátország, Románia, és Lettország is tartózkodott a Trump döntését elsöprő többséggel elítélő ENSZ-szavazáson.

2017. december 21. 21:46

Magyarország, Lengyelország, Csehország, Horvátország, Románia, és Lettország is tartózkodott a Donald Trump Jeruzsálemet izraeli fővárosként elismerő határozatát elítélő ENSZ-szavazásonírja a Breitbart.

Ezzel a hat közép- kelet-európai állam megtörte az Európai Unió konszenzusát, mellyel elítélte volna Trump és az Egyesült Államok döntését.

A Jeruzsálem-ügyben nem ez az első alkalom, hogy Magyarországön múlik az EU-konszenzus: korábban az Európai Unió Trump döntése iránt „komoly aggodalmakat” megfogalmazó nyilatkozatát Magyarország vétózta meg. Ennek ellenére Magyarország továbbra sem gondolkozik nagykövetsége Tel-Avivból Jeruzsálembe való költöztetésén: Orbán Viktor miniszterelnök azt nyilatkozta, „Magyarországnak nincs oka változtatni közel-keleti politikáján”. 

Miloš Zeman cseh elnök azonban ennél tovább ment – ő nemrégiben úgy fogalmazott, szeretne az Egyesült Államok nyomába lépni, és így a cseh nagykövetséget szintén Jeruzsálembe költöztetni a közeljövőben. Zeman elnök az Európai Unió kiállását is élesen kritizálta: „a gyáva Európai Unió mindent megtesz azért, hogy a Palesztina-párti terrorista mozgalom győzedelmeskedjen az Izrael-pártiak fölött”. 

A csütörtöki ENSZ-szavazás nem volt mentes a nyomásgyakorlástól: Donald Trump elnök az Egyesült Államokat elítélő országok körében meglebegtette a támogatások visszatartását, Nikki Haley ENSZ-nagykövet pedig arról beszélt, minden igennel szavazó államot fel fognak jegyezni. 

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abszurd
2017. december 22. 21:41
Idióta fideszesek... legyetek erre büszkék. Majd remélem így fogtok tapsolni akkor is, mikor Judapest lesz majd az észak-izraeli kamu állam fővárosa...
Egynapos Sebészet
2017. december 22. 14:03
Többek között a németek törték meg az EU-konszenzust a Jeruzsálem-ügyről szóló szavazáson. Ezzel a hat nyugat-európai állam, Franciaország, Nagy Britannia, Hollandia stb. megtörte az Európai Unió konszenzusát, mellyel támogatta volna Trump és az Egyesült Államok döntését.
Ellensúly
2017. december 22. 10:17
Miloš Zeman teljesen megőrült.
csuka
2017. december 22. 07:52
A fideSZDSZ maffia hétköznapi hazaárulásai : A magyar, akit nem tudott kivégezni Zuroff: a Zsidesz bírósága vagy börtöne helyett Ausztráliában hunyt el Zentai Károly https://kuruc.info/r/2/180748/ ---- Az ENSZ-közgyűlés elítélte Trump döntését, kilenc ellenszavazat volt, Netanjahu felcsúti barátja tartózkodott https://kuruc.info/r/4/180747/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!