Háborús a helyzet Kirkuk városánál

2017. október 13. 13:42

Folyamatosan gyülekeznek az iraki csapatok a kurdok által uralt Kirkukhoz. Hatalmas a térségben a feszültség, bármikor kitörhet az iraki-kurd háború.

2017. október 13. 13:42

Háborús a helyzet az irakiak és a kurdok között. Csütörtök óta folyamatosan érkeznek az iraki kormánycsapatok és a mellettük álló síita milíciák a kétes hovatartozású Kirkuk térségébe, melyet a kurdok birtokolnak.

Kirkukot, mely alatt a világ egyik legnagyobb olajmezője található, a kurdok védték meg az ISIS-től, mikor az irakiak feladták a térséget, és elmenekültek a terroristák elől. Ám miután a kurdok megvédték Kirkukot, nem hagyták el a várost, amely közigazgatásilag nem a régiójuk része, de a kurdok magukénak tekintik.

Egy iraki tábornok az AFP hírügynökségnek már azt mondta: az iraki hadsereg előrenyomult, hogy visszaszerezze a 2014 júniusában történt események során elveszített állásait, ám az iraki vezérkar cáfolta a hírt.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2017. október 13. 17:53
Ha csak homok lenne arrafelé a kutyát sem érdekelné Kirkuk...Megint az a baj, hogy mindenki mindent erőből akar megoldani, képtelenek bármiféle tárgyalásra és a haszon esetleges megosztására.
röviden
2017. október 13. 14:28
Sokan akarnak ott a zavarosban halászni, hogy békesség legyen, ahhoz túl sok az olaj. Meg az arab,meg a kurd.
3M..
2017. október 13. 14:10
NAGY IZRAEL ELŐKÉSZÍTÉSE https://internetfigyelo.wordpress.com/2015/08/03/a-menekult-invazio-nagy-izrael-elokeszitese/ Szebb Jövőt!
békalepcse
2017. október 13. 13:50
Megint egy felesleges háború. Minden bizonnyal amcsi érdekből és katonai támogatással. Azon a földön soha nem lesz béke, csak ha az utolsó két katona kölcsönösen ki nem nyírja egymást...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!