Az Észak-Koreával kereskedő államokat is szankcionálná az USA

2017. szeptember 07. 07:26

Ha az ENSZ hétfőn összeülő Biztonsági Tanácsa nem szankcionálja a Phenjannal kereskedő államokat, az Egyesült Államok „fontolóra veszi” egy ezt célzó elnöki rendelet aláírását – erről Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter beszélt szerdán.

2017. szeptember 07. 07:26

Washingtonban készen áll az elnöki rendelet a Phenjannal kereskedelmi kapcsolatokat fenntartó országok ellen – közölte Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter szerdán újságírókkal. 

Mnuchin hangsúlyozta: ha az ENSZ Biztonsági Tanácsa, amely hétfőn ül össze ismét, nem hoz szankciókat a Phenjannal kereskedelmi kapcsolatokat fenntartó valamennyi ország ellen, akkor az elnök „a megfelelő időben fontolóra veszi” a rendelet aláírását – jelentette ki Mnuchin.

Észak-Korea vasárnap jelentette be, hogy föld alatti hidrogénbomba-robbantást hajtott végre. Hétfőn rendkívüli ülésre összeült az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT), ahol Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet minden korábbinál erőteljesebb szankciókat követelt. A BT azonban csak korábbi állásfoglalásait ismételte meg, és felszólította a nemzetközi közösséget, hogy tartsa tiszteletben, hajtsa végre az eddigi szankciókat. Az amerikai kormányzat elsősorban Kínánál szeretné elérni, hogy nagyobb nyomást gyakoroljon Észak-Koreára. Washington szerdán Phenjan elleni olajembargót és a textilexportja elleni bojkottot sürgetett.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
holder
2017. szeptember 07. 10:08
Az Észak-Koreával kereskedő országok listáján (igaz csak a 76.-ik helyen) Magyarország is fent van
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!