Zsidóellenes kijelentésekért kiutasítanak Olaszországból egy imámot

2014. augusztus 06. 09:53

Halált kért a zsidókra az északkelet-olaszországi San Dona di Piave imámja, akit ezért kiutasítottak az országból – jelentették a szerdai olasz napilapok.

2014. augusztus 06. 09:53

A 28 éves, marokkói származású Raoudi Albdelbart a terrorizmusellenes nyomozóigazgatóság (Digos) emberei vitték el az otthonából kedden. Csak annyi időt kapott, hogy egy bőröndöt összecsomagoljon. Számítógépeit, telefonjait lefoglalták – értesült a Corriere della Sera című napilap. Angelino Alfano belügyminiszter megerősítette, hogy a férfit a közrend súlyos megzavarásáért, a nemzetbiztonság veszélyeztetésért és vallási diszkriminációért kiutasítják Olaszországból. A Corriere úgy tudja, hogy az imámot felteszik a Marokkóba tartó repülőgépre. Alfano hozzátette: ez az eset példa legyen mindazok számára, akik „gyűlöletet prédikálnak”.

A Velencétől ötven kilométerre levő San dona di Piavéban élő muzulmán közösség vallási vezetője a Ramadán július 29-i zárónapján tartott beszédet. Ebben azt kérte Allahtól, gyilkolja le a zsidókat, „mérgezze meg ételüket, változtassa lángolóvá a zsidók által belélegzett levegőt, tegye lidércessé álmaikat, gyászossá napjaikat, töltse el szívüket rettegéssel”. Az imám beszéde az interneten terjedt el. Raoudi Albdelbar tizenegy éve él Olaszországban. Kezdetben a helyi építőiparban dolgozott, majd állását elveszítette. Ezt követően San Dona di Piave muzulmán kulturális központjában imámként prédikált.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mantelman
2014. augusztus 06. 13:51
"Medics wore gas masks because smell was so strong as they unloaded rotting bodies buried under rubble in Rafah, Gaza." *** Az Rafahban (ahol az izraeliek bosszúból bombázták a lakosságot, a "foglyul" ejtett katonát keresve) egészségügyisek gázmaszkot hordtak mivel a rothadó tetemek szaga kibírhatatlan. Az olaszok pedig korlátozzák a szólásszabadságot. De ők tudják.
neuhistoriker
2014. augusztus 06. 13:43
"Ebben azt kérte Allahtól, gyilkolja le a zsidókat, „mérgezze meg ételüket, változtassa lángolóvá a zsidók által belélegzett levegőt, tegye lidércessé álmaikat, gyászossá napjaikat, töltse el szívüket rettegéssel” Ez érdekes. Nem vagyok imám, de nekem is ez az imám.
mantelman
2014. augusztus 06. 13:31
Az izraeli vérengzések után megszaporodnak a hasonló esetek. Az olaszok nyilván féltik a zsidóikat, és saját magukat.
zazri
2014. augusztus 06. 11:42
Az iszlám hősei. Jobbik példaképei. https://www.youtube.com/watch?v=lnRSd1SPKoM&feature=player_detailpage#t=141&utm_source
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!