Lemondott Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök

2014. július 25. 11:41

A parlamenti koalíció összeomlására és a kormányzati kezdeményezések akadályozására hivatkozva lemondott posztjáról csütörtök este Aszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök – írja az MTI nyomán a Kitekintő. A parlamentnek el kell fogadnia a lemondást, azonban a kormánykoalícióból kilépő képviselők szerint erre kevés esély van.

2014. július 25. 11:41

Lemondott Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök – írja az MTI nyomán a Kitekintő. Jacenyuk szerint a törvényhozás a jelenlegi formájában nem működik. A kijevi parlamentben csütörtök este elmondott beszédében a parlamenti koalíció összeomlását és a kormányzati kezdeményezések akadályozását jelölte meg lemondása okaiként. A Batykivscsina politikusa szerint etikai és erkölcsi bűncselekmény, hogy egyesek politikai érdekből nem szavaztak meg olyan fontos, de népszerűtlen intézkedéseket, mint az energiatörvény és a hadsereg finanszírozásának növelése.

Ami ma a parlamentben történt, annak nagyon bonyolult, ha nem drámai következményei lesznek az országra nézve” – vélekedett Jacenyuk. Figyelmeztetett, hogy nincs pénz a fizetésekre, a hadseregre, a páncélozott szállító harcjárművekre. A kormánykoalícióból csütörtök délelőtt lépett ki Vitalij Klicsko pártja, az UDAR, valamint a nacionalista Szvoboda. Így akarták lehetővé tenni Petro Porosenko államfőnek, hogy új parlamenti választást írhasson ki. Porosenko üdvözölte Jacenyuk döntését, ugyanakkor bírálta a koalíció felbontását annak fényében, hogy gazdasági válság és háború is sújtja az országot.

Az UDAR párt egy képviselője újságíróknak elmondta, hogy a lemondás elfogadásához 226 szavazatra lenne szükség a parlamentben, de szerinte kevés az esély, hogy ennyien Jacenyuk ellen szavaznának. Több képviselő szerint a Jacenyuk-kormány novemberig működni fog: Porosenko augusztus végén tűzheti ki az előrehozott választás időpontját, amire október végén kerülhet sor.

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
berzsian56
2014. július 25. 18:35
A korupt " ukrán " oligarchák előbb padlóra küldték az ukrán gazdaság maradékát, azután megalakították az Ukrán SZDSZ-t és kilóra kiárusították az országot. Az amerikai titkosszolgálat ,ismert adatok szerint évi másfélmilliárdért építette fel azokat az szervezeteket, amelyekkkel egy erőszakos puccsot hajott végre.Jacenjuk- Walzmann-Hroiszmann és atöbbiek. A Majdanon robbangató csoportok többsége azt sem tudta ,ki kivel van és mit keresnek ők ott. Janukovicsnak fél éve volt a következő választásokig,és bejelenntette nem indúl. Ezért kellet időben robbantani. Az usának ilyen olcsón még nem került egy állam a kezére, ahol a zsidó oligarchákon keresztűl teljes befolyást gyakorolhat. Utoljára Alaszka lehettet ekkora üzlet. Itt két legyet ütöttek "egy füst alatt", meggyengítették Euórápát és szembefordították az oroszokkal. Előállt egy kezelhetetlen helyzet. Az Ukrán gazdaság rohamos léptékben leépül,a grivnya negyven százalékot esett, az állami alkalmazottakat lassan nem tudják kifetni,a nyugdijakat sem. Létrejön egy instabil térség ,aminek megint csak Euróai-Orosz kapcsolatok isszák meg a levét. Kitörhet egy ukrán polgárháború, amiben benne van egy Európát elözönlő menekültáradat. Egy humanitárius katasztrófa, AZ Usának és Izraelnek mindkettő kapóra jön. Átrendezik a Közel -Keleti erőviszonyokat és megint nyeregben lesznek. Eközben az ukrán gazdaság teljesen elvérzik, jönnek a "segítő kezek" és megkérik az árát. Decemberben a Majdan újra égni fog, és ott tartunk, ahol egy évvel ezelőtt. Ők éppen ezt akarták.
rakosi
2014. július 25. 17:37
http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_07_25/A-Boeing-et-hadgyakorlat-soran-lohettek-le-Ukrajnaban-7278/
Besewayo
2014. július 25. 17:22
Zsidó volt ez is, a kurva anyját...
hátakkor
2014. július 25. 16:30
Gyáva féreg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!