Drogfüggőket gyógyítana büntetése közben Berlusconi

2013. október 06. 10:37

Közhasznú munkát végezne egyéves ítélete letöltése közben Silvio Berlusconi gazdasági bűncselekményért elítélt korábbi olasz államfő, akinek így a házi őrizetnél is kisebb korlátozásokkal kellene együtt élnie.

2013. október 06. 10:37

Védőügyvédjének bejelentése szerint az adócsalásért elítélt Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő közhasznú munkavégzéssel akarja teljesíteni a nyáron rá kiszabott egy év letöltendő büntetést. Franco Coppi ügyvéd úgy nyilatkozott, a jövő héten benyújtják a kérelmet az illetékes bírósághoz.

 
A Corriere della Sera konzervatív napilap vasárnapi feltételezései szerint a közhasznú munkát a 77 éves Berlusconi a drogfüggőket rehabilitáló római Ceis közösségben végezhetné. Ezért helyezte át nemrég állandó lakcímét Milánóból Rómába. A Ceis-nél végzett közhasznú munkát választotta büntetése letöltésére Cesare Previti, a jobbközép Szabadság Népe (PdL) korrupcióért elítélt volt szenátora, Berlusconi egyik legközelebbi barátja is. 
 
„Még elgondolni is borzasztó, hogy át akarnak nevelni!” – mondta munkatársainak Silvio Berlusconi a közhasznú munkavégzésre utalva. 
 
Ez utóbbi azonban a házi őrizetnél nagyobb szabadságot biztosítana számára. Ezen kívül lassabb az életbe lépése is: még hónapokba telhet, amíg a bíróság kitűzi a tárgyalást a közhasznú munka kiszabásáról. 
 
A szenátusnak október 24-ig kell szavaznia Berlusconinak, a PdL elnökének parlamenti kizárásáról, miután erre pénteken a felső ház mentelmi bizottsága felhatalmazást adott. A PdL titkos voksolást követel, melyen más pártok szavazataival Berlusconi akár még meg is menekülhet, megtartva szenátori mandátumát és mentelmi jogát – vélte a balközép La Repubblica. A napilap szerint „Al Caponét a sarokba szorították, de még visszavághat”
 
A PdL-ben még nem következett be pártszakadás. A pártnak a Letta-kormányt támogató csoportja, Angelino Alfano PdL-főtitkár vezetésével, feltételeket diktált Silvio Berlusconinak a pártban való maradáshoz: többek között a szélsőséges, kormánybuktató PdL-politikusok eltávolítását. A Berlusconihoz hűséges PdL-tábor azonnali kongresszust sürget Alfano lecserélésére. Berlusconi mindkét frakcióval folyamatosan egyeztet pártja egybentartására.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bsandor
2013. október 06. 19:45
meseházy meg gyurszi meg a szoli vudu főpap,azok értenek hozzá,jöhet a csacsi csabi is,elvégre az is vudu,ingyen mindent a pesti polgároknak,a megnemépitett mélyvasúttal kezdjük,és hol a Demszky
Fahrenheit 451
2013. október 06. 13:51
Amilyen alapon Berlusconi drogmentesítéssel foglalkozik, Orbán osztja a drogot. "Berlusconi... a milánói Állami Egyetemen jogot tanult. Cum laude minősítéssel végzett 1961-ben, diplomamunkájában a hirdetések jogi vonatkozásait taglalta." "Orbán... 1987. március 11-én, jeles eredménnyel védte meg Társadalmi önszerveződés és mozgalom a politikai rendszerben (A lengyel példa) című szakdolgozatát. A kormányfő témavezetője Fellegi Tamás volt az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán."
GV0917
2013. október 06. 10:58
Hogy ez Bajnainak miért nem jutott eszébe! kezdhetné saját alelnökén a Kendermag Petin!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!