Radicová távozik pártjából

2011. október 29. 16:59

Iveta Radicová szlovák miniszterelnök bejelentette, hogy kilép pártjából, a Szlovák Demokratikus és Keresztény Unióból (SDKU).

2011. október 29. 16:59

Radicová az SDKU országos tanácsának szombati ülésén, Zólyomban elmondott beszédében leszögezte, hogy döntését minden külső és belső körülmény figyelembe vételével hozta meg. Radicová teljes felelősséget vállal megbukott kormánya minden lépéséért, beleértve az uniós válság során a Szabadság és Szolidaritással (SaS) folytatott, kudarcba fulladt tárgyalásokat. „Úgy érzem, már nincs jogom az állampolgárok bizalmáért folyamodni a következő választások során” - tette hozzá a politikus.

Az SDKU új listavezetőjéről a párton belüli előválasztások fognak dönteni, de valószínű, hogy Mikulás Dzurinda pártelnöknek nem lesz ellenfele, így automatikusan ő kerül a lista élére. Szlovákiában Robert Fico ellenzéki pártvezér és volt kormányfő mögött továbbra is Iveta Radicová a második legnépszerűbb politikus.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2011. október 30. 10:37
Hát nem az a nem adom fel típusú politikus, gyakorlatilag ezzel leterítette az elnöki székhez vezető vörös szőnyeget Ficó elé.. Elég gyanús mert ráadásul amin elbukott az azóta már meg is van szavazva.. Csak nőkkel ne kezdjen az ember.. )
egysegelem
2011. október 30. 09:36
Korrekt lepes egy korrekt politikustol. Bar nekunk is ilyen kvalitasu politikusaink lennenek a jobboldalon mint Dzurinda vagy Radicova. De nekunk csak a szar jutott.
szigno57
2011. október 29. 21:12
Rendkívül nagy veszteség Radicová bukása. Dzurinda tanácsára kötötte össze bizalmi szavazással az EU. ügyet. Ez a patkány jó előre kitervelte, alig várta, hogy megbukjon. Ritka nagy féreg! Ami minket érint, sajnos az is elszomorító. Végre normalizálódni látszott a két ország viszonya, most kezdődik minden elölről. Ficó nem fog nyugodni, és sajnos ehhez kontrázik majd Gasparovics is.
Nemhivo
2011. október 29. 19:57
...a szlovákok nem csak gazdaságilag vannak előttünk, ...de politikai és erkölcsi kultúrájuk is példamutató lehetne a magyarok számára... A mi szánalmas politikusaink számára ismeretlen fogalom a bukás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!