Izraelezik a jemeni elnök

2011. március 01. 16:02

Ali Abdullah Száleh szerint az Egyesült Államok és Izrael áll az országában is terjedő tüntetéshullám mögött - írja a Népszabadság.

2011. március 01. 16:02

Ali Abdullah Száleh, a jemeni elnök a főváros, Szanaa egyetemén tartott beszédében azzal vádolta meg az USA-t, szövetségesét, hogy Izraellel karöltve szítja az országában január óta tartó elégedetlenségi hullámot. Száleh szerint Tel-Avivban egy irányítóközpontból vezérlik az arab világon végigsöprő forradalmakat, a helyi amerikai nagykövetség pedig konkrét utasításokat ad az utcai tiltakozások résztvevőinek. „Miért avatkozik be? Az Egyesült Államok elnöke vagy az arab világé?” – tette fel a kérdést az 1978 óta hatalmon lévő elnök.

Egy órával Száleh beszéde után a tiltakozás legutóbbi epizódjaként több tízezren vonultak Szanaa egyeteméhez a tüntetők.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2011. március 01. 22:11
Erősen valószínű, hogy igaza van a jemeni elnöknek. A CIA folyamatosan akciózik szerte a világban. Hogy mikor hol, az majd csak 50 év múlva derülhet ki, miután feloldják a titkosítást. Nem kell reménykedni, Európában is folyamatosan kavarnak, nem csak az araboknál.
Übermayer
2011. március 01. 19:07
usa-nak és izraelnek kiváló volt a mostani status-quo pl Egyiptomban, nem volt érdekük a forradalmi helyzet
Honfi-fi
2011. március 01. 18:39
Amíg az arabok egymást gyilkolásszák,meg forradalmat játszanak, addig Izrael és USA halászgat a zavarosban. Kell az új világrend , hogy rátehessék a kezüket az arab olajmezőkre.
nyugalmazott tanár
2011. március 01. 16:41
Jemenezik az izraeli elnök. :-) Mi az az izraelezés? Olyan mint a zsidózás, csak nagyban? Vagy valami másik eszement agyrém?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!