Annyi a vaddisznó Szombathelyen, hogy ügyeletet tartanak a vadászok

2023. december 16. 07:23

Néhány év alatt drámai módon megnőtt az állatok száma a városban.

2023. december 16. 07:23
null

Az elmúlt két hónapban összesen 20 vaddisznót lőttek le a vadászok Szombathely belterületén, idén pedig már hetvenet kellett lelőni a környéken – számolt be a Nyugat.hu

A vaddisznók két éve jelentek meg a városban. A beszámolók szerint főleg Oladról, de az emlékmű és a Csónakázótó környékéről, illetve a Szent István parkból is jeleztek vaddisznókat. 

Idén jelentősen nőtt az állatok száma: 2021-ben csak 4 vaddisznót jelzett a lakosság. 

Az állatok nemcsak megijesztik a lakókat, hanem komoly anyagi károkat is tudnak okozni.

A szombathelyi önkormányzat közgyűlésének anyaga alapján a városban október 1-től 2-2 vadász tart ügyeletet. A vaddisznókat főleg a Rigóvölgyben, az oladi városrészen, a Márton Áron utcában, a Homok utca környékén, a Bagolyvár feletti területen, valamint a Szabadidő Központ környezetében ejtették el.

Nyitókép: Unsplash/Danny Kroon

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. december 16. 14:38
vadállomány az őshonos, és ugyanannyi joga van az életteréhez, mint az embernek. Ezt az amerikai bevándorló fehéreknek miért nem mondták ?
survivor
2023. december 16. 14:36
Kotucso Nemrég volt egy visszaesés a lélekszámban--sertéspestis. Most "vissza gradál." Mint az ember, v. a patkány.. A röfi mindenevő, nagy ellensége nincs(csak a malacoknak..).
survivor
2023. december 16. 14:34
KBA98 Tenyészti az magát ! :-) Hulladék meg van dögivel !
survivor
2023. december 16. 14:33
Fel kell dolgozni a röfiket--alapos állatorvosi bevizsgálás után. (Én nem szeretem a vadhúst, de nyilván pác, fűszerezés kérdése...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!