Kiránduló turistára lőtt rá egy vadász a Bükkben, a férfi súlyosan megsérült

2024. február 03. 19:46

Egy debreceni vadász által leadott lövés találta el a 40 év körüli túrázót.

2024. február 03. 19:46

Vadászat közben meglőttek egy kiránduló férfit Bükkzsérc közelében – közölte a rendőrség az MTI-vel szombaton. Varga Rudolf, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense – megerősítve a Borsod online információját – elmondta, pénteken egy egyéni vadászaton 

egy debreceni vadász által leadott lövés találta el a 40 év körüli túrázót.   

A vadász ellen a mezőkövesdi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával indított eljárást, a férfit nem vették őrizetbe. Az Országos Mentőszolgálat azt közölte az MTI-vel, hogy a helyszínről a kirándulót súlyos sérüléssel, de stabil állapotban szállították kórházba.

(MTI)

Fotó: Pixabay

 

Összesen 238 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kova63
2024. február 05. 13:54
Egyelőre a legbiztosabb ha bele van verve az emeberbe a fegyverkezelés, hogy rutinszerűen legyen fegyelmezett - az értékrendjéhez tartozzon az alakiasság, adjon magára és úgy viselkedjen. Nincs célzóvíz sem hülyéskedés ilyen eszközökkel. Ha meg lősz akkor a lövedék egész pályályát át kell gondolni. Nem lövünk bozótosba ahová nem látunk, ahol ágon eltérül a lövedék. Alapvető hogy pontosan kell látni mire lőnek. Ráadásul golyóról van szó ergo nagyvad - azt még pontosabban meg kell tudni határozni mi az. Itt megint egy hülye, alkalmatlan lövöldözőről van szó. Aztán ilyenkor szokták költeni a meséket gellert kapott golyókról, meg fegyverürítés közben leadott vétlen lövésről. Hazudoznak, végül összekacsintva mentik a felelőtleneket, remélhetőleg nem oktalanul remélve, hogy egy életre megtanulják a hibájukból mit nem szabad. Sok a túlmozgásos zizi manapság... előbb jár a kezük mint az eszük - túl gyakori ez manapság.
kova63
2024. február 05. 13:52
Az a baj, hogy túl sok a hülye vadász. Biztos több a normális, de ez nem segít azon hogy túl sok a hülye. És az ilyen balesetek után mindig van a kimagyarázósdi, mot éppen a gellert kapott golyón. Remélem a vizsgálatok kiderítik majd, hogy egyben volt-e az a golyó vagy kilapult - egész más a lyuk. A multkorinál is - amikor két kilométerrel arrébb sikerült valakit lepuffantani is volt az a változat, hogy hát véletlenül sült el a fegyver kiürítése közben. Most legutóbb - a szerintem is legéletszerűbb változatot láttam miszerint vadász elvtárs az égnek irányzott próbalövést adott le egy számára érdekes fegyverrel - és kihúzta a lottó 5-öst. Katonai alapkiképzés nélkül nem engednék senkinek lőfegyvert a kezébe - zárt lőtéren kívül. Van aki enélkül és természeténél fogva elég fegyelmezett, de ezt előre nem lehet megítélni
bozso-az-ordog-es-annak-ugyvedje-69
2024. február 05. 09:58
Időközben kiderült, hogy a vadász és a túrázó ismerték egymást, évek óta együtt jártak a falu környéki erdőkbe - az egyik vadászni, a másik túrázni. A túrázó úgy gondolta, hogy megtréfálja haverját és erős alkonyatkor/szürkületben elkezdte rázogatni az egyik bokrot, hogy a haverja azt higgye, egy vaddisznó mozgatja a bokrot. Hát annak vélte és odalőtt! 2 tökfej.
Oldalkosár
2024. február 04. 18:45
A történet tanulsága: szabályzat-felülvizsgálat a jogalkotó részéről. Legalább ennyi. Hogy aztán szükségét látják-e a változtatásnak, az majd kiderül. Kaptam hideget-meleget, amiért úgy látszik naiv módon azt hittem, egy adott területen ahol vadásztársaság vadászatot rendez, civilek (kirándulók, futók, stb.) egy bizonyos távolságon belül nem lehetnek jelen. Eseti jelleggel táblákat raknak ki, szalaggal elkordonozzák a bemenő ösvényeket, utakat. Vagy a vadásztársaság kocsival odaáll és egy ottmaradó ember figyeli a terepet, illetve megálljt parancsol az arra járóknak. Vagy a közösségi médiában felhívni az emberek figyelmét a vadászatra. Nem életszerű? És valaminek működnie kellene egyéni vadászat esetében is. Az a nonszensz, hogy egy fegyveres meglőheti egy gyanútlan embertársát. Elismerem vadászok, hogy szükség van rátok, de nekem ne védjétek a szart!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!