Amerikai abszurd: ráhívták a rendőrséget a kabócákra

2024. április 26. 08:15

Annyira hangosak a bogarak, hogy a lakóknak elegük lett.

2024. április 26. 08:15
Brood X Cicadas Emerge After 17 Years Underground

Nyitókép: Chip Somodevilla/Getty Images

Az AP News értesülése szerint egy dél-karolinai megye lakóinak elegük lett a több millió kabóca zajongásából, és nemes egyszerűséggel rájuk hívták a rendőrséget. A helyi lakosok elmondása szerint már egy jó ideje hangos üvöltésre és szirénázásra emlékeztető hangokat hallottak, amelyek forrását a rovaroknak tulajdonítják.

A Newberry megyei seriff hivatala kedden Facebookon reagált a lakosok panaszára. Bejegyzésükben leírták, hogy a szüntelen nyöszörgő hang csak magányos hím kabócák hangja. A rovarok több mint egy évtizedes szunnyadás után így énekelnek, és ezzel próbálják magukhoz vonzani a társaikat.

A ritkán előforduló természeti jelenség miatt néhányan még a képviselőket is leintették, hogy megkérdezzék, mi adhatja ki ezt a zajt

– mondta Lee Foster, Newberry megye seriffje.

A lap szerint több milliárd vörös szemű periodikus kabóca bukkant elő a föld alól az Egyesült Államok keleti részén ebben a hónapban. Ez a jelenség 13-17 éves ciklusban szokott előfordulni.

***

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iimre
2024. április 29. 01:29
Idézek a Macsakafogóból: "– Hallod őket? – Persze. Kabócák. – Hülye! A rendőröket kérdem."
rockercicc
2024. április 26. 10:55
Hasonlóak a budapesti agyhalottak, csak azok a békákat jelentették fel, mert brekegnek!
Kiscsiga
2024. április 26. 10:02
megpróbáltam elképzelni a telefon beszélgetést... hmm azt hiszem megbontom a xanaxot és a vodkát
mnmn
2024. április 26. 09:49
A jelenség mögött csak Putyin, vagy Kína állhat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!