Vizsgálat indult a Túró Rudi ellen

2023. június 05. 14:44

Már bírósági eljárás folyik az ügyben, a gyártó azonban ezt tagadja.

2023. június 05. 14:44
null

A Termékkritikus Tiktok-csatornára került fel egy videó, melyben a szerző arról számolt be, hogy több ízesített Túró Rudi termék összetevői között nem is szerepel a túró. A videó készítője bejelentette azt is, hogy a hatóságokhoz fordul az ügyben. A kókuszos, epres, madártejes, mogyorókrémes, sós karamellás, valamint a diétás Túró Rudik sem tartalmaznak túrót, savanyú tejalvadékból és tejalapú rögös készítményből készül.

@termekkritikus

 

♬ eredeti hang - A termékkritikus

Az Index a Szabolcs Szatmár Bereg Vármegyei Kormányhivatalra hivatkozva azt írja, hogy már bírósági eljárás folyik az ügyben. Megjegyzik, a Nébih tavaly több mint húsz natúr Túró Rudit vizsgált, összesen 800 ezer forint bírságot szabtak ki. A Pöttyöst gyártó FrieslandCampina Hungária a lapnak jelezte, termékeikben a zsírszegény túró a meghatározó alapanyag. 

Állításuk szerint a FrieslandCampina Hungária ellen nem zajlik bírósági eljárás és a termékeik a tavalyi Nébih-eljárásokban az élen végeztek a termékeik. Úgy fogalmaztak, hogy nem felel meg a valóságnak, hogy 800 ezres bírságot szabtak ki ellenük. 

Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ambaracurjan
2023. június 06. 17:19
Mi történik a fenti natúr rudival, ha egész nyárra meleg helyen felejtitek? A válasz: semmi. Ugyanolyan lesz, mintha azon a napon vásároltad volna a boltban. Jó étvágyat hozzá mindenkinek!
MZperXXL
2023. június 05. 23:51
Ezzel az erővel az összes Varga vezetéknevű ellen indulhatna eljárás, ha nem cipőket készít; és a Szabók se ússzák meg, ha nem ruhákat készítenek, hanem pl. jogászok vagy autószerelők, és a Kovácsokat se kíméljük, ha nem üllőpüfölésből és lópatkolásból élnek (na jó, ha fegyvert kovácsolnak, akkor megúszhatják).
opht
2023. június 05. 18:40
Hulladék. Hidrogénezett növényi zsírt tartalmaz, aminek a használata elvileg tilos Magyarországon. A hidrogénezett zsírok az egyik legkárosabb élelmiszeripari anyagok.
pintyőke
2023. június 05. 18:20
Lajcsi börtönben, Rudi bírósági eljárás alatt... Mi lesz így velünk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!