Bagdy Emőke telt házas előadásokat tartott Erdély-szerte

2023. június 13. 00:00

A rosszízű támadások ellenére is tömegek voltak kíváncsiak a pszichológia professzorára.

2023. június 13. 00:00
null
Constantinovits Milán
Constantinovits Milán

Számos támadás érte a baloldali médiából és a „progresszív” pszichológusok részéről is Bagdy Emőke klinikai szakpszichológust. A hagyományos családmodell, az anyai és az apai szerepek fontosságát hangsúlyozó szakembert még az elvileg áltudományos (ál)ismeretterjesztéssel szemben létre hívott Szkeptikus Társaság is célkeresztjébe vette.

Emlékezetes, a korábban Vágó István által vezetett társaság teljesen ideológiai alapon jelölte Bagdy Emőkét (és Máté Gábor orvos-pszichoterapeutát) a Laposföld-díjra, ami óriási médiavisszhangot okozott, és több ezren vették védelmükbe a professzor asszonyt.

Bagdy Emőkét azonban nem tántorították el a méltatlan támadások, továbbra is telt házas előadásokat tart. Legutóbb a Szülők Akadémiája rendezvénysorozat keretében a Mathias Corvinus Collegium (MCC) erdélyi központjaiban járt. Marosvásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön és Csíkszeredában lépett fel, összesen több mint ezren voltak kíváncsiak gondolataira.

Előadásai olyan kérdéseket jártak körül, mint hogyan lehet talpon maradni a vészterhes időkben. Illetve hogyan alakítják ezek a hozott és a családtól kapott a magatartást, értékeket, normákat és alkalmazkodási bázist? Mekkora hatalma van a gondolatnak? A jelenlévők hasznos tanácsok mellett elsősorban a rezilienciát segítő szemléletmódot kaptak Bagdy Emőkétől, aki jövőre más MCC-s városokba is ellátogat majd.

Fénykép: Mathias Corvinus Collegium Facebook-oldala


 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!