Amerikából jöttem – háború és üzlet kéz a kézben jár Ukrajnában

2023. február 21. 07:00

A BlackRock pénzügyi óriás, a Nemzetközi Valutaalap és Joe Biden is tárgyalt Zelenszkijjel a napokban. A téma: hitelek és fegyverek.

2023. február 21. 07:00
null

Ötven évnyi magyar összterméknek megfelelő tőke fölött ül a BlackRock nevű amerikai pénzügyi óriás, ami most Ukrajna újjáépítésébe szeretne beszállni, Volodimir Zelenszkij lelkes támogatásával – írta a Mandiner a minap, miután az ukrán elnök közölte:

Az ukrán parlamentben Zelenszkij felszólította a képviselőket, dolgozzanak ki olyan törvényeket, amelyek vonzani fogják a vállalkozókat és a beruházókat, illetve videokonferenciát is tartott a BlackRock beruházási cég vezetőjével, Larry Finkkel a kérdésről.

A BlackRock után Biden is befutott

Mindez a múlt héten történt, majd a gigantikus alapkezelő után ezen a héten magával az amerikai elnökkel, Joe Bidennel tárgyalhatott Zelenszkij, újabb támogatásokról egyeztetve. Biden meglepetésszerű ukrajnai látogatása során félmilliárd dolláros további támogatást jelentett be Ukrajnának a BBC szerint. Az amerikai elnök Zelenszkijjel közös nyilatkozatában elmondta, 

a csomag több katonai felszerelést, köztük tüzérségi lőszert, tartalmaz majd.

Kijevben szívesen látják az IMF-et is, jöhet a gigahitel

Hab a tortán, hogy ezt követően a Nemzetközi Valutaalap, azaz az IMF vezetője is Kijevbe látogatott. Az IMF támogatása lehetőséget teremt arra, hogy Ukrajna erős maradjon – jelentette ki Zelenszkij hétfőn, miután megbeszélést folytatott Krisztalina Georgievával. Az ukrán államfő szavai szerint az IMF támogatása egyben „gazdasági fegyver is, amely lehetőséget ad Ukrajnának, az ukrán társadalomnak és a vállalkozásoknak a fejlődésre”.

Vagyis az amerikai BlackRock és az IMF alapvetően pénzügyi támogatást, illetve kölcsönöket ajánl Ukrajnának, míg az Egyesült Államok alapvetően fegyvereket, igaz, az F16-os vadászgépek küldését még nem erősítették meg.

Hideg, amerikai érdek és ukrán kiárusítás

Érdekesség, hogy még a magyar kormányzati narratíva támogatásával bajosan vádolható Mérce is kiakadt a BlackRock szerepvállalásán. Mint írták: „Az ukrán kormány kiárusítaná az ország újjáépítését a világ legnagyobb vagyonkezelőjének.”

Érdemes felidézni azt is: Mitch McConnell, a Republikánus Párt szenátusi frakcióvezetője még tavaly novemberben beszélt arról, hogy az „Ukrajnának nyújtott támogatásunk folytatása erkölcsileg helyes, de nemcsak az, hanem

Fotó: MTI/AP/Patrick Semansky

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hekimeki
2023. február 21. 11:00
Te figyu már ennek a korcs ukrán zsidónak nincs másik ruhája csak az a szarvillás zöld okádék??!!!!:DDDD
NewHorizon
2023. február 21. 10:33
Február 3-án egy szörnyű, környezetszennyezést is okozó baleset történt Ohio államban (East Palestine-ban), miután egy veszélyes vegyi anyagokat szállító vonat kisiklott. Ezideig a Biden kormány nem nyújtott semmi segítséget, a FEMA (Federal Emergency Management Agency) állami szervezet is csak akkor mozdult meg, amikor Donald Trump jelezte, hogy közbelép. Bidennek eszében sem volt a helyszínre menni, de a szenilis vén idióta Ukrajnában vigyorog, hordja oda és bőkezűen költi az amerikai adófizetők pénzét. Persze a mexikói határt is (ami szintén már egy drog bandák és embercsempészek uralta háborús zóna) nagy ívben elkerüli, inkább Ukrajnában gyártja a háborús propagandát. Egy szélhámos (ráadásul már elnöksége kezdete óta egy demens báb aki nemigen kampányolt, de ha kimozdult, sokszor azt sem tudta, melyik városban vagy államban jár) lett beültetve a Fehér Házba. Youtube videó - Drón felvétel a helyszínről Ohio-ban: https://www.youtube.com/watch?v=LWBXsqRKI1U Cikk (egy elemzés) a balesetről: Magyar (google) fordítás - Canada Free Press, 2023. Február 20. https://canadafreepress-com.translate.goog/article/wtf-is-going-on-in-ohio?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=wapp (eredeti angol cikk) https://canadafreepress.com/article/wtf-is-going-on-in-ohio
irondome
2023. február 21. 09:51
Tobzódik a mocsok.
somatic335 - Legyetek bátorak
2023. február 21. 09:38
Kubatov Gábor és egy belügyminisztériumi dolgozó neve is felbukkan a Schadl-ügy irataiban
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!