Ferenc pápa, kötcsei évadnyitó, Mark Spitz és Pajor Tamás-interjú – Megjelent az új Mandiner!

2022. szeptember 08. 11:01

Hogyan alakult a magyar kormány és a Vatikán viszonya? Erre a kérdésre is választ kaphatnak a Mandiner aktuális számából, és két exkluzív interjút is olvashatnak.

2022. szeptember 08. 11:01
null

Eheti lapszámunkban Ferenc pápa jövő évi lehetséges magyarországi látogatása kapcsán hazánk és a Vatikán viszonyát vesszük górcső alá. Bemutatjuk, miként közeledett egymáshoz Orbán Viktor és Ferenc pápa, hogyan változott az előbbi megítélése az utóbbi szemében, és mindezt hogyan láttatta a hazai és a nemzetközi sajtó.

Jóllehet, a baloldal sokáig igyekezett úgy beállítani, hogy Orbán nemkívánatos személy a Vatikán szemében, a tavaly szeptemberi nagysikerű eucharisztikus kongresszus, majd a miniszterelnök és a köztársaság elnök szentszéki látogatása egyre közelebb hozták a két felet – fogalmaz a cikk, és rámutat:

a bevándorlás kérdésében meglévő véleménykülönbségek ellenére a kormányfő fontos szövetségesként tekint a Vatikánra.

Egyik legfontosabb európai szövetségesünk. Együtt valljuk: az anya nő és az apa férfi” – idézik a szerzők Orbán Viktor floridai CPAC konferencián elhangzott  beszédét.

Közélet rovatunkban őszi politikai évadnyitó összeállítást olvashatnak, amelyben szót ejtünk a hétvégi kötcsei találkozóról is.

A Külföld rovatban Törökország geopolitikai játszmáit elemezzük, bemutatjuk:

Ankara egyszerre üzletel Ukrajnával és Oroszországgal, a Kelettel és a Nyugattal, miközben az infláció a földig húzza.

Sport rovatunkban exkluzív interjút olvashatnak Mark Spitzcel, minden idők legnagyobb rekordját produkáló amerikai úszólegendával az 1972-es müncheni olimpia fél évszázados jubileuma alkalmából. A beszélgetésből megtudhatjuk, hogy Kirk Douglas és Johnny Weissmuller is ott szurkolt a lelátón az emlékezetes versenyen, de Spitz azt is elárulta, mit jelentenek neki édesapja magyar gyökerei.

Az Élet rovatban Pajor Tamás rockzenész osztja meg velünk gondolatait. A lázadás prédikátorából az evangélium hirdetőjévé lett költő-dalszerző a nyolcvanas évekbeli undergroundról, egyéni sorsfordulókról, a politika és a korszak végességéről, valamint Jézus követéséről beszélt lapunknak.

Mindenki próbáljon a lényeggel törődni – fúj ébresztőt a zenész utalva napjaink vészterhes-biblikus időire, 

majd hozzáteszi: „aki keresztényként igazán felnő Krisztus nevéhez, az ma is életveszélybe fog kerülni”.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!