Aktivisták hiányában diákokat toboroz politikai kampánymunkára a baloldal

2022. szeptember 15. 06:00

Diákszervezeten keresztül szervezné a politikai propagandamunkát a baloldali összefogás.

2022. szeptember 15. 06:00
null

Az elmúlt hetekben kiderült, hogy az ellenzék április 3.-a óta még mindig nem tudott talpra állni, és továbbra sincs a helyzet magaslatán. A baloldal kudarcot-kudarcra halmozott a legutóbbi időközi önkormányzati választásokon. Így volt ez  Budapest III. kerületében is szeptember 4-én, vasárnap.

Ez a térség nem mondható egy jobboldali fellegvárnak, az ellenzéki jelölt mellett még Szabó Tímea is kampányolt, azonban ez sem volt elég. A szavazáson a Fidesz-KDNP jelöltje, Csikósné Mányi Júlia győzött. Ezt követően szeptember 4.-én Pencen aratott győzelmet a jobboldali jelölt, majd szeptember 11.-én érkezett az újabb ellenzéki fiaskó: Fazekas Csilla győzelmével a baloldal elbukta a többségét az első kerületben. 

Diákokkal agitálna a baloldal 

Úgy tűnik, hogy a baloldal valóban a gödör mélyén van, a sorozatos időközis bukások után annyira demoralizált, hogy már aktivistáik is alig vannak, ezért most diákokkal végeztetnék az agitációs munkát. Lapunk birtokába jutott egy levelezés, melyből az derül ki, hogy a baloldali pártok a II. kerületben október 2-án tartandó időközi választáson egy iskolaszövetkezeten keresztül toboroznának embereket politikai kampánymunkára.

A jelentkező fiatalok megbízói között a Jobbikon kívül megtalálható az ellenzéki összefogás összes pártja.

– ez lenne a feladatuk azon diákoknak, akik a „kiemelkedő órabért” – nettó 2.000 forint/órás fizetést kínálnak – meglátva beadnák jelentkezésüket a munkára.

A levélből tehát egyértelműen kiderül, hogy valóban komoly gondok vannak az ellenzéki pártok háza táján, úgy látszik, egy önkormányzati egyéni választókerület lefedéséhez sem rendelkeznek elég aktivistával.

– olvasható a lapunk birtokába került levelében. Ezek mellett a baloldali pártok rugalmas időbeosztást ígérnek a leendő aktivistáknak: „Konkrét munkaidő nincs, ezt abszolút tudjuk órarendhez igazítani, és a jövő héten végig lehet jönni”

Az ügyben lapunk megkereste a időközin induló baloldali jelöltet, Nagy Esztert is, aki felvetésünkre közölte, hogy semmi ilyesmiről nem tud. Állítása szerint tőlünk hallott először az ügyről. 

Nyitókép: YouTube

 

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2022. szeptember 18. 22:14
Mit csinál Gyurcsány? Hipnotizálja a srácot? Vagy kézrátétellel gyógyítja?
kistroglodita
2022. szeptember 15. 20:47
Politikai pedofilok.
nekoashi
2022. szeptember 15. 16:04
1. Jó lenne, ha Gyurcsány eltünne a közéletből. A fides szavazói bázisából eltünne minimum 10%..... Azt nem mondom, hogy az ellenzékre szavaznának, de a fidesre sem.... 2. Diákmunkásokat alkalmaz az ellenzék? https://index.hu/belfold/2021/10/21/mszp-fidesz-feljelentes-feketen-fizetett-alkalmazottak/amp Csak eltanulták a fidestől.....
machet
2022. szeptember 15. 16:00
A haladás útján.Indul az ifjú kommunista mozgalom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!