Gyurcsány rutinos, öreg róka, már megtanult veszíteni

2022. április 24. 17:16

A fekete öves balos hívőkön kívül már mindenki unta az O1G-t, Jakab Péter produkcióitól pedig maximum fejfájást kaphatunk. Interjú.

2022. április 24. 17:16
null
Nagy Feró

„Tulajdonképpen nem is jósoltam, hiszen biztos voltam a kétharmados Fidesz-győzelemben. Az összeborult ellenzék semmit sem tudott mondani az O1G-n kívül. Az pedig nem választási program, és az eredmények azt mutatják, hogy a többség átlátta ezt. A másik állandó mantra azt volt, hogy szétlopják az országot, de akkor miből épül ennyi minden, miért emelkednek a jövedelmek? Vagy ez afféle »negatív lopás«, minél többet veszek el, annál több marad?

Azért a legelkötelezettebb hívek sem számíthattak ilyen földindulásszerű győzelemre.

A nemzeti oldal támogatói folyvást azt mondogatták, hogy a legfontosabb az abszolút többség megszerzése. Az egyik kampányrendezvényen is hallgattam az óvatoskodó megnyilvánulásokat, majd felálltam, hogy nem viselem el ezt a pesszimista hozzáállást. Nincs értelme a minimális többségnek, ha a kétharmad ellenére is úgy beszél az ellenzék, mintha mindenkinél okosabb lenne.

A választás előtt a számukra kedvezőtlen előrejelzések ellenére kétharmados ellenzéki sikerről szónokolt – például – Szabó Tímea. Ez inkább a harci kürt szava volt vagy tényleg ennyire elszakadtak a valóságtól?

Négy éve is a közelgő győzelmüket harsogták, és azt, hogy Orbán már ne adjon ki új rendeleteket, hogy a köztársasági elnök ne merjen egyszerű többség birtokában kormányalakítási megbízást adni a Fidesznek. Tiszta ideg voltam, aztán este, ahogy jöttek az eredmények, megnyugodtam. Az eredmény ismert: újabb kétharmad. Az ilyen, magukat túlértékelő megszólalásokat az orruk alá kellene dörgölni. Most is a békéről papolnak, a derék Tordai Bence pedig fegyvereket küldene Ukrajnába.

Lesz-e új főnök a baloldalon vagy folytatja tovább a régi, kipróbált csapat?

Gyurcsány marad a főnök, de ez csak jó a Fidesznek. A DK-vezér már mindent kipróbált, előbb a feleségét tolta előre, megalkotta Jakabot, majd talált egy új bohócot. Mindenesetre, ő már rutinos róka, megtanulta, hogyan kell veszíteni.

Két év múlva EP-választás, mire tippel?

Szerintem jól szerepel majd a Fidesz, de Brüsszel nagyon nyomul, nehezen viseli az újabb nemzeti kétharmadot, a legszívesebben leváltaná a magyar népet. Szóval újra magabiztos sikert kellene aratni.

Az újabb pofon, a soha nem látott történelmi bukta után tanul majd a hibáiból a baloldal?

Nagy Feró: Nem, és ez a mi szerencsénk, mert így Orbán Viktor 2030-ig maradhat. A gyűlölet nem pálya, az emberek már nem hiszik el az üres lózungokat. A fekete öves balos hívőkön kívül már mindenki unta az O1G-t, Jakab Péter produkcióitól pedig maximum fejfájást kaphatunk. Szóval biztosra vettem a sikert. Ha véletlenül a másik oldal nyert volna, akkor kiköltöztem volna az erdőbe és sámánnak állok.”

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ayylmao
2022. április 25. 09:02
Így hal meg a rock&roll
Jack Reynor
2022. április 25. 05:22
Ennyi, nem kell a süket duma, a latin meg angol politológiai kifejezések. A brüsszelita rágalombaloldalnak pusztulnia kell.
bagira
2022. április 25. 05:05
Gyurcsány veszítésből él , így is kimagasló nyugdíjat kap a semmit tevésért , sok marhán Gyurcsány röhög szavazói biztosítják a parlamenti komikus fényűző életét .
Házam Hazája
2022. április 24. 23:47
Mást nem is tud. Megggyesit is meg lehetne kérdezni, mi újság a háza táján?! :))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!