Focus: Az ukrán menekülteket kiszorítják a romák, akiket Orbán épp kitakarít Magyarországról

2022. április 14. 09:11

Most Orbán éppen a romákat űzi ki Magyarországról – legalábbis panaszkodó német szociális munkások szerint.

2022. április 14. 09:11
null

„Úgy tűnik, nagy gondok vannak egy ukrán háború menekültek részére fenntartott müncheni táborban” olvasható a Focus múlt heti cikkében, amely azzal folytatódik: az ukránoknak fenntartott helyeket többségében romák vette igénybe, akik nehezen működnek együtt a hatóságokkal és az önkéntesekkel, továbbállni azonban nem szeretnének. Mint a cikk írja, gyakran pattanásig feszül a helyzet, amelynek súlyosságára már a CSU egyik képviselője, Andreas Lorenz is felhívta a figyelmet. 

Több önkéntes is arról számolt be, hogy egész családokkal gyűlik meg a bajuk. Nem ritkák a zavargások, a bántalmazások, az agresszió. A helyzet nemcsak a városban, de már a bajor belügyminisztériumban is téma.

A rejtélyesen felsejlő Orbán-szál

A Focus ezt követően idézi egy, a Bildnek nyilatkozó önkéntest, aki azt mondta az esettel kapcsolatban: 

Orbán Viktor jelenleg épp kitakarítja az országából a romákat”

– fogalmazott, hozzátéve, hogy a magyar miniszterelnök – állítása szerint – az ukrán menekülthullámot meglovagolva szabadítja meg Magyarországot a kisebbségektől. 

A dolog érdekessége azonban az, hogy az eredeti Bild-cikkben nem található meg a beszámoló, amire a Focus hivatkozik, és a Bild írásában Orbán Viktor neve sem merül fel. 

A német lapok szerint a müncheni menekülttáborban jelenleg mintegy kétezer fő tartózkodik, többségében romák. 

Nyitókép: Frank Hoermann / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance / AFP

Összesen 269 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon-2
2024. február 10. 13:17
be vannak szarva párrezer cigánytól ? ... pfff. puhapöccsök
barany
2022. április 15. 13:29
Ellenségeink, élén a német média jelentős részére, aljas hazudozók.
baki2022
2022. április 15. 09:27
Az EU-n belül szabad a munkaerő vándorlása. Ha pedig ukránok, akkor rasszisták annémetek :))
Agybeteg Fideszes2
2022. április 15. 01:14
Lorenz papának az agya helyett agyhúgyköve van. Amúgy nem is érfem mit panaszmodik hiszen a tevebaszó arabok akiknek a seggét nyalják a német honfitársai semmivel sem különbek a magyarországi romáknál. Ugyan úgy alulképzettek munkára nem igen fűlik a foguk és a társadalomra jelentős hányaduk veszélyes! Ergo menjen a jó édes anyukájába hiszen senki nem zavarja el őket te nyomorult náci fasz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!