Átlátszós újságíró a Transzparensnek: Te gyáva szar

2022. április 28. 14:47

Bőtös Botond alpári stílusban reagált arra, hogy a bíróság jogerősen kimondta: valótlanságot állított a Transzparens Újságírásért Alapítvánnyal kapcsolatban.

2022. április 28. 14:47
null

Mint ahogy beszámoltunk róla, az Átlátszót Bőtös Botond cikke miatt 2020 januárjában jogerősen, másodfokon is elítélte a bíróság, hiszen valótlanságokat állított a Transzparens Újságírásért Alapítvánnyal kapcsolatban. A bíróság szerint a Bőtös és az
Átlátszó valótlanul állította, hogy

  • az Ojim.hu-nak külföldi tulajdonosa van és hogy Claude Chollet volt az Ojim.hu egyik tulajdonosa,
  • az általuk „a francia szélsőjobb egyik kulcsfigurájának” címkézett Jean-Yves Le Gallou, valamint az egykori Identitárius Blokk vezetője, Philippe Milliau részt vett az ojim.fr elindításában,

Ezt követően Bőtös Botond folytatta az álhíreket tartalmazó cikkének terjesztését, és azzal védekezett, hogy csupán elírások miatt ítélte el a bíróság. A fő tartalmi állítások szerinte továbbra is igazak. Azonban a bíróság újabb ítélete alapján elmondható, Bőtös tartalmi állítása sem bizonyult valósnak, miszerint a Transzparens egy szélsőjobboldali projekt.

A bíróság döntése szerint az Átlátszó valótlanul állította, hogy

  • az Ojim.hu a francia szélsőjobboldal kelet-európai projektje,
  • a francia szélsőjobbról több cikket író David Doucet újságíró elemzésében megállapította, a franciaországi szélsőjobb első kelet európai terjeszkedésének számít a Magyarországon létrehozott Ojim.hu társszervezet a médiában.

Bőtös tehát egy olyan cikkre hivatkozott írásaiban, mely nem is létezik, az Átlátszó újságírója ezzel is félrevezette olvasóit. Bőtös ezután és trágár kommenttel támadta be az alapítványt:

„Álprofil mögé bújsz te gyáva szar, és nem mered névvel felvállalni, hogy lehazugzol? Egyetlen cikkben tett érdemi állításom sem tudtátok cáfolni, amivel »nyertetek« elírások voltak, amit javítottam az admin felületének adatai alapján is és a cikkben világosan megérvelem, miért vagytok a francia szélsőjobb médiafelület társszervezete Leírhatod sokadjára is »nyertetek« de ettől még igazatok nem lesz, mivel egy utolsó kis orbánista propagandafelület vagytok, hazugságra és lejáratásra épül tevékenységetek.”

A Transzparens korábban portrét is készített az Átlátszó újságírójáról. A korábban kormánypárti emberek árokparti holttestének IFA-ra lapátolásáról fantáziáló Bőtös azonban a bírósági ítélet ellenére sem hagyott fel jogsértő magatartásával, és a közösségi médiában következetesen folytatta álhírterjesztő tevékenységét.

A médiatudatosság erősítéséért tevékenykedő Transzparens Újságírásért Alapítvány ezért ismét a baloldali publicistához fordult és hozzászólásban szembesítette a korábbi bírósági ítélettel, valamint felszólította a bíróság döntése alapján Bőtöst dezinformációs propagandájának felfüggesztésére. Bőtös hozzászólásában elütésekre hivatkozik, holott a bírósági ítélet egyértelműen cáfolja az Alapítvánnyal kapcsolatos kijelentéseit.

Nyitókép: YouTube

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pogozoli
2022. április 28. 21:42
Ez a Bütüs balfasz írni sem tud helyesen.
patópál
2022. április 28. 20:12
A "csehszlovák kém" nick mögé bújó gyáva szar gyáva szarozik. Priceless.
patópál
2022. április 28. 20:11
Hont hogy bír ilyen alemberekkel egy levegőt szívni az Átlátszónál?
Julius68
2022. április 28. 17:54
"Bötős hozzászólásában elütésekre hivatkozik," Talán akkor be kéne fejezni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!