Ugye megmondtam?!

2021. szeptember 06. 12:46

Pár napja hívtam fel a figyelmet arra, hogy tepsipofájú Márki-Zay a bíróságot fogja fideszesezni.

2021. szeptember 06. 12:46
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt

„Pár napja itt, a Facebookon hívtam fel a figyelmet arra, hogy tepsipofájú Márki-Zay elveszített pere után a bíróságot fogja fideszesezni. Hát nem igazam lett?

Ezek a retkek ugyanis képtelenek méltósággal veszíteni - képtelenek bármilyen méltóságra. A szegedi törvényszék ki is adott egy közleményt, nagyon helyesen!

A SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK KÖZLEMÉNYE

Megjelenés ideje: 2021. szeptember 3., 19:24

»Márki-Zay Péter, Hómezővásárhely Megyei Jogú város polgármestere által az internetes közösségi oldalán 2021. szeptember 3. napján közzétett videóval összefüggésben

A Szegedi Törvényszék, mint másodfokú bíróság a 2021. szeptember 3. napján megtartott tárgyaláson az elsőfokon eljárt Szegedi Járásbíróság Márki-Zay Péter ellen folyamatban volt büntetőügyében hozott ítéletét megváltoztatta és a kiszabott pénzbüntetést enyhítette.

Nem fedi a valóságot Márki-Zay Péter azon állítása, miszerint a másodfokú bíróság azt állapította volna meg, hogy az elsőfokú bíróság koncepciós eljárást folytatott le.

A bíróság döntése és eljárása – az alkotmányosan védett véleménynyilvánítási szabadság keretei között – a nyilvánosság előtt kritizálható, továbbá a büntetőeljárási törvény által meghatározott feltételek mellett a jogerős ítélettel szemben rendkívüli jogorvoslat kezdeményezhető.

A Szegedi Törvényszék visszautasítja Márki-Zay Péter azon állítását, miszerint elítélésével a bíróság „politikai igényt hajtott végre”.

Az Alaptörvény 26. cikkének (1) bekezdése szerint a bírák függetlenek, és csak a törvénynek vannak alárendelve – a bíróságok ahogy minden ügyben, úgy ezen eljárásban is az Alaptörvény és az irányadó eljárási törvény keretei között jártak el.

Szeged, 2021. szeptember 3.«”

Nyitókép: Isza Ferenc / AFP

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2021. szeptember 07. 15:43
Erről ez jut az eszembe... Má'megint igazam van, de má' megint nem csak most... https://www.youtube.com/watch?v=ElZh7t0PYMM
Augustus1
2021. szeptember 07. 14:03
Ugyan egy oldalon állok Zsótival (ill. én töretlenül mondjuk 60+ éve), ezért a stílusáért nem bírom: "tepsipofájú". A kocsmában hőbörögve mondhatok ilyet valakire, bár indokolt csak akkor lenne, ha Zsóti bradpitti, vagy alaindeloni adottságokkal bírna. Így nemcsak bunkóság, hanem szánalmas is. Márki-Zayon bőven van kifogásolni való a küllemén kívül.
Pierre
2021. szeptember 07. 09:47
eközben: "Nagy titokban 35 éves fővárosi kaszinókoncessziót kapott Garancsi István és Szalay-Bobrovniczky Kristóf. A 2024-ig szóló, már meglévő koncessziókat adták ki újra, miután erre egy törvénymódosítással lehetőséget adott magának az állam, és még tendereztetni sem kellett. Az új engedélyek így 2056-ig szólnak. A döntésről csak egy olvasói levélből értesültünk, de a Szerencsejáték Felügyelet oldalán megtaláltuk, tényleg ott vannak az új engedélyek." https://telex.hu/gazdasag/2021/09/07/nagy-titokban-35-eves-kaszino-koncessziokat-kaptak-garancsi-istvanek-cege
Joe1954
2021. szeptember 06. 21:36
Ha a FIDESZ-est ítélnek el, akkor az kommunista bíróság a FIDESZ szerint, ha javujra ítélnek demokratikus, független a bíróság! A bírák többsége pártatlan, tisztességes! A vezetők FIDESZ alattvalók! Szégyen ami ebben az országban folyik! Hajrá Magyarország, hajrá Klára!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!