Vizeletmintákat adtak le a VIII. kerületi polgármesteri hivatalban DK-sok

2014. december 08. 12:03

Szarvas Koppány Bendegúz, az Ifjú Demokraták (IDE) vezetője és három társa leadták vizeletmintáikat hétfőn a VIII. kerületi polgármesteri hivatal portáján, hogy így tiltakozzanak Kocsis Máté fideszes polgármester drogteszttel kapcsolatos javaslata ellen.

2014. december 08. 12:03

Vizeletmintákkal tiltakoztak az Ifjú Demokraták Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester kötelező drogtesztes javaslata ellen. Szarvas Koppány Bendegúz a VIII. kerületi polgármesteri hivatalban azt kérte: a mintákat adják át Kocsis Máténak, aki a hétvégén javasolta, hogy a fiatalokat, a politikusokat és az újságírókat évente vessék alá drogtesztnek.

Szarvas Koppány Bendegúz azt mondta: ez az első nemzeti vizeletminta átadónap. Szerinte Kocsis Máté eleve drogosnak tekint minden fiatalt és most újabb lépést tett azért, hogy még rosszabb legyen Magyarországon fiatalnak lenni. A fideszes politikus javaslata azért is elfogadhatatlan, mert az „állam újabb módon akar belepofázni az életünkbe” – fogalmazott az IDE vezetője, hozzátéve: Kocsis Máténak „semmi köze a magánéletünkhöz, semmi köze ahhoz hogyan éljük az életünket”.

Varju László, a DK elnökségi tagja úgy fogalmazott: Kocsis Máté ötletének megvalósítása négy milliárd forintba kerülne, miközben a drogmegelőzésre összesen 100 millió forint szerepel a jövő évi költségvetésben. Hozzátette: Kocsis Mátétól ez azért is elfogadhatatlan, mert ő felelős azért, hogy Józsefvárosban megszüntették a tűcsereprogramot, amely emberéleteket mentett meg.

A DK-s politikus veszélyesnek nevezte Kocsis Máté javaslatát, mert mint megjegyezte: a Fidesznél könnyen törvénnyé válnak a javaslatok.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2014. december 09. 03:01
Ez még a jobbik eset. A drága szüleik az Andrassew (etsd: Andrássy) u. 60-ban a fogvatartottak szájába vizeltek. Ez ahhoz képest diákcsíny - bár jellemző. Alma a fájától...
1120
2014. december 09. 00:29
Megitatnám velük.
Morgen
2014. december 08. 14:53
Hehe! A főhugyozót is meg kellene mintázni! még a végén kiderülhetne, hogy "gravida" ! :-)))
Apáczai
2014. december 08. 14:26
"Szarvas Koppány Bendegúz, az Ifjú Demokraták (IDE) vezetője és három társa leadták vizeletmintáikat hétfőn a VIII. kerületi polgármesteri hivatal portáján,..." Persze... Összevizelték magukat a bejáratnál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!