A szervezők most is irreálisan felülbecsülték Magyar Péter menetének létszámát

2024. április 08. 20:57

Mindenesetre, rég nem volt ennyire érdekes a magyar belpolitika.

2024. április 08. 20:57
Kulifai Máté
Kulifai Máté
Facebook

Nyitókép: Arpad Kurucz / ANADOLU / Anadolu via AFP

„Ahogyan az lenni szokott a nagyobb tüntetések alkalmával, a szervezők most is irreálisan felülbecsülték Magyar Péter menetének létszámát, míg a politikai ellenfelek meg meglehetősen alul.

Érdekes egy tánc ez a kormánypártiak és ellenzékiek között, amelyben kölcsönösen idiótának nézik a másikat, amiért azt a számot merte mondani a tömegre nézve, amit. A szombati tömegtüntetéssel kapcsolatban is elhangzott egyaránt a 40 ezres és a 400 ezres becslés is, holott az igazság nyilvánvalóan a kettő között lehetett valahol. Jómagam a laikusság és szakmaiatlanság teljes magabiztosságával 120 ezret becsültem, különféle eszközökkel az általam egyébként rendre kritizált Lakmusz is hasonló számra, 108 ezerre jutott. 

A politikai végeredményen ez mit sem változtat.

Nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy Magyar Péter minden szimpatikus, vagy épp ellenszenves jellemvonásával együtt választópolgárok hatalmas tömegét képes megmozgatni, s befolyásolni. Jól látszott ez a Youtube-interjúk milliós nézettségén, a hírportálok olvasottságán, a közvéleménykutatások eredményén és az utcai rendezvények látogatottságán is.
Hogy az utcán és az éterben megmozduló tömeg vajon júniusban az urnáknál is hasonló elánnal fog-e egyirányba szavazni, majd kiderül. Mindenestre rég nem volt ennyire érdekes a magyar belpolitika – ami az újságíróknak jó hír, nagy kérdés, hogy a nemzetnek is az e.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Illieral
2024. április 10. 13:38
Én azt sem értem mire ez a nagy sírás rívás, elvesz a DK-tól 1 millió szavazót, ezzel a DK elindul végre a sülyesztő felé. Fidesz még marad, még az is lehet, hogy a kihívás láttán, kicsit össze kapják magukat, és kevesebb kreténség lesz (bár ezt kétlem, ehhez tényleg ki kellene dobni a Toni féle meberket.) Na a lényeg nincs itt semmi baj, demokrácia van, majd az emberek elndöntik, kinek szavzank bizalmat.
kamasuka
2024. április 10. 12:58
1945ben a kommunisták csináltak egy 900ezres nagygyűlést Budapesten. Rákosi csettintett egyet, hogy mindenki velünk. Aztán a választásokon elkenték a mosolyukat. Ha nincs itt a SZEB, akkor nem tudták volna egyik miniszteri tárcát sem megszerezni, de így kötelező volt a koala velük. 1947ben rájöttek, hogy kevesen vannak, és kékcéduláztak egyet, de az is kínkeservesen sikerül. Úgyhogy, akárhányan is voltak, az lófasz, főleg, hogy a MIÉP negyedmillás tüncit tartott anno a Hősök terén, aztán nem lett meg nekik sem az 5%. Kívánok Magyar Péteréknek is az EPre - bárhol is indul - egy 2002es MIÉPéhez hasonló százalékot, mert megérdemlik! ;) Annyi szavazót már nem, csak százalékot!
lauderstenonis-2
2024. április 10. 12:36
Volt az 2 millió is.
alexandrosz-2
2024. április 10. 09:03
Véletlenül se feledjük, hogy a magyar nevű féreg egy nernyik geci, a zsidesz káderlistáján kapott vagyonokat és hatalmat is, (jeszenszky, bodpéter, mellár, pálinkás detto) az alkalmatlan, kvótaribanc nejének és a zsideszes bűnöző haverjaiknak hála. Ezért nagyon kevés lesz a napi kéttucatnyi lejárató cikk erről a nernyik szarzsák haverotokról göbbelstóni! Ezer kell minimum, a kurva anyàtokat! Be vagytok szarva tőle rendesen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!