Van egy kegyetlen, ám hasznos üzenetem Azahriahnak, Csokinak és a többieknek

2024. március 01. 06:54

Nem a kicsit vagy nagyon híres emberek, hanem az emberek döntenek egy demokráciában. Ez van.

2024. március 01. 06:54
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

„A felszólalásokban sem volt politika”, kijöhettek volna a fideszesek is – panaszkodik álnaivan Azahriah (remélem, jól írjuk) a Fókuszcsoport minapi videójában, amiben ismét elhangoznak a kegyelmi ügy nyomán hetekkel ezelőtt előkerült lózungok: a Fideszt nem érdeklik a gyermekek, hát nem igaz, miért kell ebből is politikát csinálni, miért nem lehet egy ilyen ügyben összefogni legalább, jobb és baloldal, az árvák érdekében, olyan nagy kérés ez?

A nagyon híres énekes és a kicsit kevésbé híres influenszer előzőleg még a rendszer megdöntésén ábrándozik, értsd: a Fidesz leváltásán, ezzel párhuzamosan pedig azon, hogy nem elég tökös az ellenzék. És be is fut a „nagy megfejtés”: amíg nincs valódi politikai alternatíva, addig hiába visznek ki ők százötvenezer embert az utcára, abból nem lesz politikai változás.

Ezt is ajánljuk a témában

Közeleg 2026, itt lenne az ideje összeszedni a csapatot – kesereg a képleten két kéretlen elemző.

Majd következik megint pár gondolat arról, hogy a gyermekvédelem ügye pártokon felül álló cél, borzasztó állapotok uralkodnak az intézetekben, a Fidesz semmit, de tényleg semmit nem csinál, mindent leszar, nem csoda, hiszen az országot is tönkretette, s most csak várja, hogy elüljön a botrány, hajjaj, mikor lesz már itt új kormány? De ácsi, ez nem politika, pontosabban nem pártpolitika, kedves fideszesek, miért nem csatlakoztok e nemes összefogáshoz???

Ezt is ajánljuk a témában

Itt van ez a jó Magyar Péter is – folytatódik az okfejtés –, szegény olyan szomorúan beszélt a lehetőségekről a kiváló Telex-interjúban – ahol egyébként amiatt borult ki a volt felügyelőbizottsági tag, hogy őt „nőverőzik”. Pedig nem. Akkor vajon mire gondolhatott?

Mindegy, futás tovább, erről nem is szakértettek az újhullámos elemzők, csak arról, bizony kétségeik vannak, hogy Magyar úr elég erős eszköze lesz-e a kormányváltás szigorúan pártpolitikamentes ügyének. Megsúgjuk: nem. De hajrá, jöhet még egy párt, elfér Vona Gábor, Mesterházy Attila, Márki-Zay Péter, Szanyi Tibor és a többiek mellett. Nem lehet elég formáció, nincs olyan, hogy elég!!!

Ezt is ajánljuk a témában

Félkomolyra fordítva a szót: szép és jó, hogy egy ilyen gyalázatos diktatúrában egy „rendszerellenes” fiatalember zsinórban háromszor megtölti a gonosz Fidesz által épített stadiont, a jegyek tízezreit pedig van, aki megveszi ebben a végtelenül leszegényített, szétlopott országban.

Az pedig még jobb, hogy az igazán híres énekes és társai ebben a rendőrállamban és véleményrezsimben százötvenezer embert vihetnek az utcára gond nélkül, amikor csak akarnak, szidva az emberek száját befogó rezsimet no meg a szörnyeteg államot.

Annál már bizonyosan nincs is jobb, ha ezek után az elviselhetetlen béklyók között még politikai elemzőként is előállhatnak az érintett szervezők, megosztva velünk és szép számú, szintén üldözött követőikkel magvas okfejtésüket a magyar politikáról. A kedvencem Csoki társától, Ádámtól: „Rogánék most biztos néznek minket és jegyzetelnek!”

Ez bizony a világ közepe, ha nem egyenesen a teteje!

Kicsit azért most már komolyra is fordítva a szót, hadd segítsek a teljes kép kialakításában a hérosszá nemesedett influenszereknek. Tényleg, csak pár apróság!

Sajnos nincs igazuk, magát jobboldalinak érző állampolgár nem fog együtt tüntetni olyanokkal, akik azt üvöltik, hogy „Orbán, takarodj!”, bármilyen nemes is a cél, se olyanokkal, akik aktívan segítették az ellenzék kampányait!

Szerencsére ugyanakkor abban sincs igazuk, hogy nem történt semmi, a botránynak nem lett hatása, a Fideszt nem érdekli a gyermekvédelem! 

Valójában most az jön, hogy az illetékesek alaposan átfésülik az egész rendszert, ellenőrzik az intézményeket, azok vezetőit, szigorítják a törvényeket, s talán még fizetésemelés is lesz!

Sőt, e területen már több törvénycsomag is született az elmúlt évtizedben, voltak pozitív lépések, még az is előfordult, hogy egy pedofil igazgatót súlyos börtönbüntetésre ítéltek – kétségtelen, hamarabb kellett volna és hosszabb időre, ebben nincs vita!

Mindenesetre itt van nekünk most ez a politikacsinálásban tét nélkül aktív és – az ellenzéki pártok gyenge teljesítményéhez képest – egészen eredményes influenszer-közeg, ami a közélet iránt érdeklődő laikusok számára a dolgok alakulását értelmezi, megszűri és magyarázza. S legyünk őszinték: végletesen leegyszerűsíti, sőt, olykor torzítja, összességében a kormányváltás nettó politikai célja érdekében.

Jó, ebben sincs feltétlenül sok újdonság, hiszen ha például a hollywoodi színészeken és zenészeken múlna, republikánus jelölt évtizedek óta legfeljebb turistaként tehetné be a lábát a Fehér Házba.

Csak hát nem a kicsit vagy nagyon híres emberek, hanem az emberek döntenek egy demokráciában. Márpedig ők jórészt máshogy látják a világot, mint ti úgy általában, mások a szempontjaik és a tapasztalataik azzal kapcsolatban, mennyire jól kormányoz például a polgári oldal. Kegyetlen, de ez van.

Kedves influenszerek, végezetül egy apró kiegészítés: ez itt nem valamiféle aljas támadás, pusztán egy veletek egyet nem értő vélemény...

Nyitókép: Ficsor Márton

Összesen 215 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. március 01. 19:57
Ennek a gyereknek nincs rendes neve?
KK75
2024. március 01. 13:19
Nem ismerős a hétköznapokból ez a tematika. Jönnek ezzel a szokásos képmutatással, hogy ők bizony semlegesek, mindegyiket utálják, nem érdekli őket a politika, aztán másról sem szól a zsűrizős hétköznapjuk, hogy az adott kormányukat szidják a nagy elnyomásban, sokszor még a kormány által fenntartott munkahelyeken is. Sajnos Budapesten az ismerőseim, (volt) munkatársaim közül számtalan ilyen ember van, ezek között nagyon sok saját maga vagy a szülei által végigcsalták az első két évtizedet (adóelkerülés, szociális háló, állami/önkormányzati fenntartásuk "munkahelyek", hitelekből való "kimenekítés" a közteherviselés terhére, stb.), de most sokkal alacsonyabb adóterhelés mellett is bőszen elköltenék a közöst, sőt, ahol lehet kinyúlnak belőle, ám teljesíteni a többségük nem tud. Persze, ez a fajta egymáson való élősködésnek, más nevében való "becsületességnek" meg vannak az alapjai, a bolsiknak egy egy szocializáló erő, miközben vicces, hogy igazán önző emberek tömkelegéről van szó.
ersa57
2024. március 01. 13:18
Kedves Dani! A gyermekek védelmében az összefogást a FIDESZ lehetetlenítette el azzal, hogy a gyermekvédelmi törvénybe tudatosan belekeverte a homoszexualitást, azonosítva azt a pedofíliával.
Mandiner444hu
2024. március 01. 12:45
Azahriah cigány
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!