Kik is segítik még Kiss Lászlót a városházán?

2024. március 22. 12:30

Az a Béres András párbeszédes alpolgármester, aki korábban fél évet ült előzetes letartoztatásban áfa-csalások miatt.

2024. március 22. 12:30
null
Bús Balázs
Bús Balázs
Facebook

Nyitókép: Bús Balázs Facebook-oldala

 

Kiss Lászlóék a válaszadás helyett vádaskodnak. Azt állítják, hogy egy pedofil ügyet próbáltam elhallgatni polgármesterségem idején. Azt gondolom – különösen a mostani időkben – mindenkinek joga van megkérdezni és tudni, hogy mi is történt valójában.

Nézzük először röviden a tényeket:

2019 márciusában tájékoztatott a rendőrség egy óbudai óvodában 3 évvel korábban történt bűncselekmény kapcsán, hogy nyomozás van folyamatban pedofil bűncselekmény elkövetése miatt.

Azonnali hatállyal kértem az óvoda vezetőjétől a gyanúsított óvónő jogviszonyának megszüntetését, ami megtörtént.

Folyamatosan együttműködtem a nyomozó hatóságokkal a pedofil bűnözők elfogása, a bűncselekmények felderítése és egy nemzetközi hálózat felderítése érdekében. A nyomozás 2020 áprilisában, már jóval a polgármesteri megbízatásom után, Kiss László polgármestersége idején fejeződött be.

A korrupcióba süllyedt Kiss László DK-s polgármester azzal vádol, hogy az ügyet elhallgattam, pedig, ha nem a rendőrség útmutatása szerint járok el és nyilvánosságra hozom az ügyet a nyomozati szakaszban, akkor veszélyeztettem volna a nyomozás sikerét és a pedofil bűnözők felelősségre vonását.

Kiss László 2020 áprilisa után még fél évig elhallgatta az ügyet és októberben is inkább ellenem indított lejárató kampányt, ahelyett, hogy az áldozatoknak segített volna.

Fontos még az ügy szempontjából, hogy a gyanúsított óvodapedagógus 2019 márciusában már második éve gyermekszülés miatti fizetés nélküli szabadságát töltötte, azaz őt fizikailag már nem kellett eltávolítani az intézményből.

A most zajló letartóztatási hullám sorban a negyedik olyan óbudai botrány, amely a baloldalhoz köthető:

2000-ben Pánczél Ferenc MSZP-s önkormányzati képviselő és befektetési tanácsnok sikkasztotta el az önkormányzat pénzét, és tartoztatták le.

2018-ban Simonka Csaba MSZP-s önkormányzati képviselő mondott le, mert a rendőrség letartóztatta kábítószer kereskedelem, zsarolás és okirat-hamísítás miatt.

2021-ben Donáth László lelkész, Óbuda korábbi MSZP-s képviselője lett elítélve, mert egy békásmegyeri idős otthonban az egyik alkalmazottat több esetben szexuális zaklatta, egyszer pedig fojtogatta is.

Most pedig a Gyurcsány Ferenc kedvéért az MSZP-t eláruló Kiss László és társai kerültek korrupciós botrányba. Kiss László embereiből a kispesti szocialistákhoz köthető P. Gábort és F. Lászlót már letartóztatták. De kik is segítik még Kiss Lászlót a városházán? Az a Béres András párbeszédes alpolgármester, aki korábban fél évet ült előzetes letartoztatásban áfa-csalások miatt. Czeglédy Gergő MSZP-s alpolgármester – a leggazdagabb óbudai –, aki korábban a nokiás Hagyó Miklós MSZP-s főpolgármester-helyettes kabinetvezetője volt, akiről a 444 készített igen tanulságos riportot.

Érthetetlen, hogy a polgármester miért nem támogatja egy ilyen súlyos korrupciós gyanú után a vizsgálóbizottság felállítást.

Illetve egy esetben érthető: amennyiben ő személyesen is érintett a korrupciós ügyben. Arra viszont nincs mentség, hogy a többi baloldali párt, a Momentum, az LMP, a Párbeszéd miért asszisztál ehhez a példátlan bűncselekményhez?

»Hit és Munka«. Ez a két szó olvasható az óbudai városháza zászlótartóin. Sajnos az elmúlt évek inkább a gyűlölködésről szóltak. Ennek kell véget vetnünk június 9-én.Véget vetni a pártpolitizálásnak, a semmittevésnek és a gyűlölködésnek. Újra közösséget kell építeni, együttműködésben a fővárossal, a kormányzattal, a vállalkozókkal, a társasházakkal és a civil szervezetekkel.

Hajrá Kerület! Első a becsület!”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:19
🍓 ️ ­A­ ­d­­­ö­­g­­ö­s­ ­­l­­á­­­n­y­­o­­­k­­ ­v­á­­r­n­a­­k­­­ ­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
lefty67
2024. április 25. 19:37
Senki nem érti, hogy került ez a vidéki ügyvéd Tarlós és Bús székébe! Persze ahol Sz.Tímeát megválasztják képviselőnek ott már nincs mit csodálkozni!
Lajoss
2024. március 23. 07:53
Ugyan,Balázs,a tengernyi fidesz-bűnöző nem zavar?!
nempolitizalok-0
2024. március 22. 18:13
Ha nem ült, a ballibsik meg sem bíznak benne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!