Lemondott, mert nem tehetett mást

2024. február 10. 20:33

Soha nem engedte politikus még ennyire közel magához a cigányokat, a nőket, a rászorulókat, a határon túliakat, mint ő.

2024. február 10. 20:33
Forgács István
Forgács István
Facebook

„És miközben vért vérrel és fájdalmat fájdalommal követel továbbra is a dühös ellenzéki tömeg (magában cipelve az elmúlt 14 év minden egyes napján megélt saját súlyos frusztrációját), én igenis köszönettel tartozom neki és mindenkinek, aki segítette a munkáját. 

Továbbra is vallom: soha nem engedte politikus még ennyire közel magához a cigányokat, az elesetteket, a nőket, az időseket, a rászorulókat, a határon túliakat, mint ő, és soha nem is próbált senki ennyire közel menni hozzájuk. Tette ezt őszintén, hitelesen, valóban segítő szándékkal érkezve mindenhova és mindenkihez.

Lemondott, mert nem tehetett mást.

Nyilván az olcsó, 14 éve bosszúszomjas tömegnek ez nem elég, sőt, ha tehetnék, nyilvános megkövezésre ítélnék, miközben ő azért is küzdött, hogy a nők helyzete a világ minden sarkában jobb irányba fordulhasson. És dolgozott ezért rengeteget, élére állt számos olyan dolognak, amelyek új reményeket kínáltak a teljesen megbolonduló világban. 

Hibázott. Elismerte. Bocsánatot kért. Döntött. Elvonul. 

Az én szememben méltósággal, hiteles emberként.

A számomra ő egy híd volt nemek, korosztályok és társadalmi csoportok között, és biztos, hogy nagyon sokan vagyunk, akik ennek láttuk őt.
Az ellenzék tudathasadása pedig semmit sem fog csillapodni.

Egyrészt olyan örömmel élik meg a döntést, mintha a politikai teljesítményük gyümölcseként választást nyertek volna, és mindannyian büszkén tulajdonítják saját magukénak a »sikert«

Ugyanakkor nem kevés csalódás is ez a számukra, hiszen a tavaszi  kampányt nem lehet kibélelni majd ezzel a dologgal, miközben azzal fognak szembesülni, hogy a polgári oldalon a józan ész soha korábban nem látott egységbe forrasztja majd a kormánypárti szavazókat

És biztos vagyok benne, június 9-én többen leszünk, mint korábban bármikor.

És még egy utolsó gondolat: Novák Katalin lemondó nyilatkozatában több méltóság, bátorság és emberség volt, mint amit számos ellenzéki politikus egy életen át összegyűjteni képes.

Elnök asszony, köszönjük!”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2istvsn
2024. március 08. 10:29
Köpönyeg az eső után. Aktualitása, takán hatása akkor lett volna, ha csuhaj kérdése utàn megírja!
2istvsn
2024. március 08. 10:24
De! Tehetett (volna) mást. Nem mond le, akkor se ha tudja hogy a woke agyonhajszolja. A parlamentnek, de saját stábjának, az őt jelölő fidesznek meg kutya kötelessége lett volna megvédeni.
excopp
2024. február 12. 13:02
Szép volt Pista! Forgács for president!
Vasalo
2024. február 12. 08:05
hlaci83 2024. február 12. 08:03 Ugye ez neked most jutott az eszedbe. Az amnesztiát már jo egy éve kihirdették, s miután senkit nem sértett, csend volt. Most kellett nagy hirtelen elövenni, feluszitani a hivatásos csöcselëket a tüntetésre és megprobálni ujra belerugni a 2/3 céljaiba, akaratába, ideáljaiba a tisztességbe. Sajnálatos modon a mosléknak abszolut nincs témája és csak a szardobálásra futja. Ne csodálkozzatok ha ujabb és még nagyobb vereséget szenvedtek, mert a tiszteletet a moslék oldalon mèg mikroszkoppal sem látni, s nem a Holdrol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!