Gyurcsány Ferenc évet értékelt: mindenfelé árulók, különutasok és pedofilok

2024. február 24. 15:00

Megtartotta szombaton évértékelő beszédét Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke a jubileumi, huszadik évértékelőjében szinte végig Orbán Viktor miniszterelnökről beszélt, miközben mindenkit lepedofilozott. Gyurcsány megdorgálta a külön utas ellenzéket, a jövőről pedig csak röviden annyit mondott: Dobrev Klára.

2024. február 24. 15:00

Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány politikájának bírálatával nyitotta a szombati évértékelő beszédét Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnökének ez volt a huszadik évértékelője, amelynek középpontjában a miniszterelnök szerepelt, de visszatérő elem volt a kegyelmi ügy és a pedofilozás is.

Ezt is ajánljuk a témában

„Ádáz politikai küzdelem zajlik Magyarországon”

Gyurcsány Ferenc árulónak nevezte Orbán Viktort és a kormányt és bírálta a nemzetközi politikai színtéren zajló, egyensúlyra törekvő politikát. Szavai szerint „amikor az Orbán-kormány úgymond fifikásan manőverezik az Európai Unió, az Egyesült Államok, Oroszország és Kína között, akkor valójában nem fifikás, hanem elárulja a Szent István óta tartó teljes magyar történelmet. Elárulja 1956-ot, elárulja a jelenlegi szövetségeseinket, és hogy földhözragadt is legyek, elárulja Magyarország legközvetlenebb anyagi, tudományos és szakmai érdekeit.”

A DK elnöke szerint ádáz politikai küzdelem zajlik Magyarországon. A tét annak a drámai kérdésnek az eldöntése ugyanis, hogy milyen legyen Magyarország, milyen legyen hazánk. 

Keresztény Magyarország, ahogy a Fidesz mondja, vagy polgári Magyarország, ami a demokraták törekvéseit foglalja össze. A napi politikai vitákon túlmutatóan tehát történelmi értelemben is szemben állunk az Orbán-kormánnyal. Egyaránt szemben állunk a rendszer szellemiségével, eszmeiségével és szemben állunk a hatalomgyakorlás módjával. 

– emelte ki a korábbi miniszterelnök, aki megjegyezte, 

a DK elutasítja a keresztény Magyarország megteremtését célzó politikát.

„A hatalmasoknak bele lehet nyúlni a gyengék fehérneműjébe”

Gyurcsány kíméletlenül beleszállt a legnagyobb magyarországi egyházakba, azzal vádolva a katolikus és református egyházak elöljáróit, hogy pénzügyi paktumot kötöttek a hatalommal, a földi világi hatalom szolgálatába állítva őket.

A DK elnöke a hallgatóság rövid kül- és belpolitikai pozicionálása után – ahogy az várható volt – gyorsan rákanyarodott a Novák Katalin és Varga Judit lemondásához vezető kegyelmi ügyre és a bicskei gyermekotthonban történt pedofil bűncselekményekre.

Ezt is ajánljuk a témában

„Előttem van az interneten is megtalálható fénykép, amelyen talán egy kápolna kövezetén sarkára ereszkedve térdel Orbán Viktor, Novák Katalin, Balog Zoltán és mások. Közben összekulcsolt kézzel, lehajtott fejjel imádkoznak, mit mondhatnak? Miért könyöröghetnek? Most már tudhatjuk. Tiszta, gyönyörűséges hitére hivatkozva azért fohászkodik a miniszterelnök az örökkévalóhoz, hogy fordítsa el fejét attól a rengeteg bűntől, amit napról napra elkövetnek, a bűntől, hogy menedéket adnak a tolvajnak, szabad utat a gyilkosnak, kegyelmet a pedofilnak” – vizionálta a baloldal vezetője.

Gyurcsány bejelentette: megbontja a nemzet egységét

Gyurcsány Ferenc világossá tette, hogy nem fogadják el Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét köztársasági elnöknek. Szerinte a jelölt nemcsak, az Alkotmánybíróság elnökeként maga is aktív szerepet vállalt az orbáni, alkotmányellenes hatalom létrehozásában, megszilárdításában, fenntartásában.

Ha mi elutasítjuk ezt a hatalmi rendszert, márpedig elutasítjuk ezt a hatalmi rendszert, akkor a jelölt intézményes helyzete és eddigi saját személyes szerepe okán nem tudja ellátni alkotmányos feladatát, a nemzet egységének kifejezését.

– érvelt a DK vezetője, aki a parlamenti többség helyett a nép akaratát tartja a hatalom valódi forrásának. Ezzel utalva arra, hogy a DK a közvetlen, a választók által megszavazott köztársasági elnököt tartja legitimnek. A pártelnök szerint az emberek nem ismerik Sulyok Tamást. 

A nép nem akarja ezt az elnököt elnöknek, és jól teszi. Bár nem biztos, hogy tudja, hogy miért teszi jól, mi mondjuk neki, jól teszitek.

 – mutatott világos irányt hallgatóságának a hazai baloldal legbefolyásosabb politikusa.

Ezt is ajánljuk a témában

Kikapott Ungár Péter és Donáth Anna

A pártelnök felvázolta a polgári Magyarország vízióját, amely „önmagában se nem jobboldali, se nem baloldali, se nem zöld, se nem liberális, nem szociáldemokrata és nem tudom, milyen, hanem sokfajta közéleti politikai törekvés egybefoglalója.” 

Ebben az iszonytatóan leegyszerűsített, sokszor lebutított, fogalmaiban is meggyalázott magyar valóságban szinte minden összekeveredik

– jegyezte meg, utalva azokra az ellenzéki pártokra – az LPM és a Momentum – amelyek nem követik vakon a gyurcsányi politikai irányt. 

Gyurcsány Ferenc világossá tette, mi a dolguk az ellenzéki pártoknak: az Orbán-rendszerrel szembeni küzdelemben a demokraták együttműködésre kötelezettek, de azt is elismerte, a Fidesz elleni küzdelem stratégiájáról nem mindenki gondolkodik egyformán.

„Elmondom, hogy mi a Demokratikus Koalícióban Magyarország, legbefolyásosabb demokratikus ellenzéki pártjában azt gondoljuk, hogy a vereség forgatókönyvének az a címe, hogy ki kivel nem. A győzelem forgatókönyvének pedig az a címe, hogy ki kivel igen” – utalt Gyurcsány a velük nem mindenben egyetértő ellenzéki pártokkal.

Hosszasan a pedofíliáról, röviden az „unalmas” létezésről

Gyurcsány a teljes beszéde alatt többször utalt a pedofíliára és a kegyelmi ügyre, de külön kiemelve is világossá tette, hogy a gyermekek bántalmazása a baloldal fontos témája marad.

A személyesen a miniszterelnök által kiválasztott, köztük a köztársasági elnök és egy miniszter lemondása nem zárja le a pedofil botrányt. Csak szeretnék lezárni.

– fogalmazott Gyurcsány. A volt miniszterelnök többször is pedofilhálózatnak nevezte a kormányt, és a miniszterelnököt tette felelőssé a Novák Katalin és Varga Judit lemondásával zárult botrány miatt. Gondolatmenete szerint azért a baloldal célja nem lehet más, mint a „becstelen kormány” leváltása. Gyurcsány Ferenc visszautalt a 2010 előtti kormányzására is, felvetve a kérdést:

Van, akiket a mi kormányzásunk ilyen-olyannak mondott kritikája akadályoz meg abban, hogy elkergesse a bűn kormányát?

„Aminek jönnie kell Magyarországon, nyugodt, polgári, európai, időnként talán kicsit unalmas létezés, aminek jönnie kell e szörnyűség után, a szörnyek kormányzása után azt gondoljuk, hogy egy a szociáldemokraták által vezetett balközép kormány” – emelte ki beszéde utolsó perceiben a DK vezetője. Gyurcsány Ferenc beszéde zárásaként felesége támogatására buzdította a baloldalt, szerinte az egyetlen megoldás Dobrev Klára kormánya lehet.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 358 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2024. február 25. 14:11
" Demszky Gábor 20 évig pozícióban tartotta, és védte a pedofil Vásárhelyi Jánost origo.hu "
zabszem
2024. február 25. 14:00
Ja, a lényeg, az EU-s zászló a háttérben megvolt, csak miheztartás végett. Csak, hogy mindenki tudja a "demokratikus", DK-s valóságban ki az úr a házban és kinek adja el éppen magyarokat....
catalina11
2024. február 25. 13:16
Keresztény Magyarország, ahogy a Fidesz mondja, vagy polgári Magyarország, ami a demokraták törekvéseit foglalja össze. ... Egyaránt szemben állunk a rendszer szellemiségével, eszmeiségével és szemben állunk a hatalomgyakorlás módjával. " mi ezt kedveljük: "Ez a típus nemcsak nem ismerte a falut, a magyar társadalom legalább háromnegyed részét, de ezt a világot ösztönösen gyűlölte is, mint idegent, ostobát, elmaradottat. .... Ez a kommunista átlagtípus némi részben feleletet ad arra a kérdésre, hogy miért került ki a kommunista vezérkarnak legalábbis 95% a a zsidóságból? Kétségtelen, hogy az általam vázolt minden ízében racionalista és amoralista lelki tipus a zsidóság faji, vagy történelmileg kifejlett átlagtípusával szembetűnő hasonlóságokat mutat: az ösztönélettől és természettől való elváltság, a tradíciók hiánya, a gőgős exluzivitás, a messianisztikus hivatás, az ellenvéleményekkel szembeni türelmetlenség, ... mindkét típusnál közös" Jászi Oszkár (zsidó) 1920-as évek.
catalina11
2024. február 25. 13:11
„A hatalmasoknak bele lehet nyúlni a gyengék fehérneműjébe” mi a szösz, csak nem meghívták a zöldre festett zsidó EPhuszár Cohn Benditet, aki ötéves gyerekekkel kínálta meg a saját farkát, és akinek a teljes baloldal tapsolt, mikor az LMP díszvendégeként nálunk járt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!