A péntek esti influenszertüntetésnek volt egy erős üzenete

2024. február 18. 06:00

Nem vagyunk tökéletesek, ami megnyitja annak a lehetőségét, hogy jobbak legyünk.

2024. február 18. 06:00
Demeter Szilárd
Demeter Szilárd
Vendégszerző

A miniszterelnöki évértékelő előtt – ha jól érzékeltem – a teljes ellenzéki média kérdezhetett és kérdezett is tőlem. És bár nem szeretném elvitatni a szerkesztői szabadságot, bele sem szeretnék szólni a különböző médiumok munkájába (melyhez hasonlókat magamnak is kívánok az ő részükről), azért feltűnt egy apróság, ami az általam végigpörgetett videós anyagokból kimaradt.

Mégpedig a számomra egyik legfontosabb következtetés. Valami olyasmit válaszoltam az egyik kérdésre, hogy a péntek esti influenszertüntetésnek volt egy erős üzenete. Azt üzente az a sokezer ember, hogy Magyarországon ma nem lehetne olyant mondani, hogy a gyermekeink pusztán az ökológiai lábnyomunk növelése. Az az üzenet, hogy pártállástól függetlenül a magyarok számára a gyermek érték, a védelme ezért elsőrendű fontosságú.

Ezt is ajánljuk a témában

És hogy ebben egyetértünk.

Azt nem tudom, hogy az ellenzéki médiumok számára ez miért nem tűnt lényegesnek, de szeretném, ha ezt a nyilvánosság előtt összeolvasnánk a másik válaszommal, amit viszont többen beidéztek: nem vagyunk tökéletesek, ami megnyitja annak a lehetőségét, hogy jobbak legyünk. 

Mert így kerek a történet: ha egyetértünk abban, hogy a gyermek védendő érték, akkor az is előfordulhat, hogy egy sokkal szigorúbb törvényi védelem, szabályozás megalkotása a tavaszi törvényhozási időszakban,  valamint egy komplexebb gyermekvédelmi rendszer újragondolása ugyancsak társadalmi konszenzust élvezhet. 

És hát erről beszélt a Miniszterelnök úr is. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ha tehát hátralépünk és hunyorítva nézzük az összképet, ezt még nemzeti egységnek is láthatjuk. 

Nagyot kell hunyorítani, az biztos. De – megismételném- van valami, amiben egyetértünk. Mégpedig apaként számomra a legfontosabb kérdésben: hogy a gyermek érték.

Fotó: Mandiner / Földházi Árpád

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2024. február 19. 08:17
A "gyermekvédelmi" un. botrány kirobbantása kizárólag a mostani kormány megbuktatására szolgál. Hasonlóan az "embertelen magyar börtönök" reklámozása a külföldi TV-hiradókban, ahol ártatlan antifasisztákat tartanak fogva. A külföldről Bp-re érkező német Hammerbande-k akiknek tagjai "antifák" is megerősitik a kintről érkező nyomást. Az EU- P-nek fontos a júniusi választások eredménye a hatalom megtartása miatt. Tartanak a magyar soros elnökségtől OV-ral, mert hallgatólagosan sok követője lenne, ha az EU és a nyugati Nagyhatalom engedné. A balos ellenzéknek mindegy a magyar gyerekek oktatása, hiszen eddig állandóan sürgették a két királyfi szerelméről szóló mesekönyvektől az oktatásba kötelező genderelméletig, a cannabis liberalizálásáig mindent, ami egy deviáns társadalomhoz kell. Most megjátszák a szentet, miután lemondott a kiváló Közt.Elnök, aki nemzetközileg elismert volt a politikában. A Parlament rosszul teszi, ha elfogadja lemondását. Visszautasithatja.
tapir32
2024. február 18. 13:31
Soha, semelyik párt és kormány nem tett annyit a gyerekekért, a gyermekvédelemért, a családokért és az ifjúságért mint a Fidesz és az Orbán kormányok! Egyetérteni a hatalommal nem birkaság! Azért kerültek hatalomra, mert sokan egyetértettünk velük! Ilyen a demokrácia!
pollip
2024. február 18. 12:45
Majd kiderül, hogy az ellenzék megszavazza-e az új szabályozást?
sozlib_abschaum
2024. február 18. 07:16
Ennyi genetikai hulladékot meg egy helyen nem láttam, mint a pénteki tüncin. Láttam, hogy még a kis náci buzeráns CIA csicska (a partizánból) is ott volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!