Lázár János a hamis vidék-főváros szembeállítás vámszedője

2024. január 03. 13:22

A vidékkel együtt kell fejlődnie Budapestnek.

2024. január 03. 13:22
Ungár Péter
Ungár Péter
Facebook

„Magyarországon a politika ma nem tölti be a szerepét. Ez azért van, mert a politikai szereplők döntő többsége nem közös problémáinkat akarja legyőzni, hanem egymást.  Ezért a legtöbb politikus megosztottságot generál, azért hogy abból politikai hasznot reméljen. Az egyik legszörnyűbb példája az ilyen megosztottság-előállító politikai vállalkozóknak, az Lázár János. 

Lázár János mostani politikai terméke egyszerű: ő a hamis vidék-főváros szembeállítás vámszedője.

Először is: minden olyan kezdeményezés jó, ami fejleszti a magyar vidéket, ez nem kérdés. De éppen ezért jó lenne, ha Lázár János azon vigéckedne, hogy hogyan gyarapodik a megye jogú városok közötti vasúti közlekedés, ahelyett, hogy a fővárosiakat és az agglomerációban élőket rövidíti meg. Azzal ugyanis, hogy Lázár János legkésőbb március 1-én mégis megszünteti a Budapest-bérletek használatát az agglomerációs Volánbusz és a MÁV-HÉV járatokon nem jár jól senki, sem budapesti, sem vidéki. Megvan a pénz a magyar költségvetésben a finanszírozásra, ezt tudjuk. Ha nem lenne, akkor olyan luxuskiadásokról sem beszélhetnénk, amilyeneket kapásból tudna mindenki százat mondani. 

Közben egyre valószínűbb, hogy ismét sztrájkba léphetnek a Volánbusz sofőrök, ha a január 16-ai bértárgyaláson sem sikerül megegyezniük a szakszervezeteknek a Volánnal. Ha valamit illene megoldani a Budapest-ellenesség ön-felkent harcosának az a Volánbusz sofőrök méltó bérezése lenne. Ha ugyanis lezülleszti az alacsony bérekkel Lázár János a Volánt, az a vidéki embereknek rossz.

A vidék-főváros szembeállítás haszontalan hazugság. Történelmileg eddig mindig akkor fejlődött Magyarország egésze, ha a főváros is fejlődött, és akkor fejlődött a főváros, ha vidék is fejlődött. Az LMP éppen ezért olyan alternatívát állít majd a fővárosi választáson, ami tudja, hogy nem a vidék ellen, hanem a vidékkel együtt kell fejlődnie Budapestnek. A többire ott van Lázár János.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: Jászai Csaba

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasalo
2024. január 10. 06:25
A baj inkább az, hogy tul sok a hamis kártyás a körben, igy kizárt, hogy müködjenek a dolgok. Ha a föváros idöben törlesztette volna a tartozását, ma nem lenne miröl firkálnia Ungárnak. Ez a tipikus kommunista, hamiskártyás hozzáállás. Csinálnak egy ügyet majd nekifognak azt a végtelenségig szétmaszatolni. A szerzödést nem Lázárral kötötték es nem pár napja, hanem évekkel ezelött, és láthatolag müködött is, addig amig a föcsotánynak meg Drazsénak nem jut az eszébe, hogy nem fognak a szolgáltatásért fizetni.
Volo
2024. január 05. 20:14
A vidék-főváros "ellentétet ti libsik fújjátok, gerjesztitek! Lásd, a választások alatt a libsi vidék mocskolást! Pártvezetők, "megmondó" emberek.. És így tovább és így tovább.
syphax-2
2024. január 04. 17:00
Irja Gintonic68, hogyasszongya: "...Karó Geri teljesítménye 4 év alatt, nyilvános wc a Blahán! " Teszem hozzá: .....ami KUPLERÁJKÉNT FUNKCIONÁL. DICSÉRETES PRODUKTIVITÁS...A BUDAPESTI DÓGOZÓ' NÉP ÉRDEKÉBE ÉS JAVÁRA.
syphax-2
2024. január 04. 16:55
MI VIDÉKI "CSÚCSMAGYAROK" NAGYON ÖRÜLÜNK ANNAK, HA A BALLIBEK "PIPÁK"---RÁNK. ÉS ANNÁL JOBBAN ÖRÜLÜNK MINÉL INKÁBB "PIPÁK"! PUKKADOZZATOK ÉS MÉRGELŐDJETEK CSAK A MÉREGTŐL ÉS "IDEGTŐL" TI BALLIBERÁLISOK, MI EBBŐL TUDJUK, HOGY IGAZUNK VAN. ÉS MINÉL MÉRGESEBBEK VAGYTOK RÁNK ANNÁL NAGYOBB VALÓSZINŰSÉGE VAN IGAZUNK NAGY ÉS NÖVEKVŐ EREJÉNEK!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!