Jövő héten folytatódhat a tárgyalás a BKK-bérletek jövőjéről

2024. január 05. 10:57

Operatív tarifamegbeszélést tart jövő héten a két fél.

2024. január 05. 10:57
null

Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója árulta el a Népszavának

jövő héten kerül sor operatív tarifamegbeszélésre a budapesti városvezetés és Lázár János minisztériuma között.

Korábban az Index értesülései alapján megírtuk, hogy nem hosszabbítják meg a 2023. december 31-én lejáró szerződéssel létrejött, úgynevezett hibrid modellt a HÉV-vonalak és -járatok, illetve az agglomerációs buszjáratok üzemeltetését illetően. Ennek értelmében elképzelhető volt, hogy az úgynevezett „Budapest-bérletet” a helyközi járatokon nem fogadják majd el. 

FRISSÍTÉS:

A minisztérium tájékoztatása alapján ilyen találkozó azonban nem lesz, csak a 2022-es elszámolásról egyeztet majd az ÉKM a főváros képviselőivel.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. január 05. 20:11
az Orbán-kormány 6 + 12 MILLIÁRDDAL tartozik a fővárosnak. ( Lánchid felújitása + Közlekedési kormányrész) A Lázár nevű matematikus számitása szerint a főváros (nyilván a BRUTÁLIS MÉRTÉKŰ ORBÁNI INFLÁCIÓ MIATT) 2 milliárddal lóg a MÁV-nak. Egye fene, adjon Orbán csak 16 milliádot és kwittek vagyunk. Valójában ezzel a MŰBALHÉVAL a FIDESZ célja mindössze az ellenzéki városvezetés lejáratása. Orbán retteg, mert hatalmas bukás előtt állnak. Még jelöltjük sincs a posztra.
Tommaso
2024. január 05. 19:32
Ezzel a MŰBALHÉVAL a FIDESZ-rezsim egyetlen célja az ellenzéki városvezetés lejáratása. Hiszen hatalmas bukás előtt állnak Orbánék, még jelöltjük sincs a posztra
Tommaso
2024. január 05. 19:18
Nem a pozició nélküli Draskovocs, hanem a minden szálat maga mozgató, teljhatalmú ORBÁN áll a dolgok hátterében.
Tommaso
2024. január 05. 19:17
Ezzel a MŰBALHÉVAL a FIDESZ-rezsim egyetlen célja az ellenzéki városvezetés lejáratása. Hiszen hatalmas bukás előtt állnak Orbánék, még jelöltjük sincs a posztra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!