Újabb felkavaró részletek az Amnesty-vezér testvére körül

2023. december 22. 10:12

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a gyanú szerint számlagyárat működtető Vig Mór már más ügyben is a nyomozók célkeresztjébe került.

2023. december 22. 10:12

A Magyar Nemzet értesülése szerint a több száz milliós számlagyárral hírbe hozott exügyvéd, Vig Mór is képbe kerülhetett egy férfi megveretésével kapcsolatban. Vig Mór nem más, mint az Amnesty International Magyarország igazgatójának, Vig Dávidnak a testvére. Vig Dávid a lap szerint a Soros-hálózat fontos láncszeme és a jogvédő szervezet élén évek óta elöl jár Magyarország lejáratásában.

Ezt is ajánljuk a témában

A Magyar Nemzet szerint a két verőlegényt megtalálták a rendőrök, és gyanúsítottak lettek, Vig Mór pedig a lap szerint felbújtóként kerülhetett a nyomozók célkeresztjébe. Az eljárást viszont megszüntették, mert kétséget kizáróan nem lehetett bizonyítani, hogy az érintetteknek köze lenne a bűncselekményhez. 

A megtámadott férfi azonban ebbe nem törődött bele, és pótmagánvádat terjesztett elő, amit a Budai Központi Kerületi Bíróság befogadott.

Egyébként Vig Mór neve nem csak ebben a bűncselekményben vetődött fel. Az exügyvédet egy adóhatósági razzia után őrizetbe vették, majd letartóztatták, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények gyanújával indított vizsgálatot. Vig a gyanú szerint egy hatalmas méreteket öltő számlagyárat működtetett, amely az adócsökkentés érdekében több száz millió forint összegben fogadott be valótlan tartalmú számlákat.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitóképünk illusztráció, MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2023. december 31. 22:57
Amikor az olasz maffia betette a lábát Budapestre, avagy egy magyar ügyvédnő tündöklése és bukása (videó!) https://pestisracok.hu/amikor-az-olasz-maffia-betette-a-labat-budapestre-avagy-egy-magyar-ugyvedno-tundoklese-es-bukasa-video-12-30-i-megjelenesre/comment-page-1/#comment-1867720 Mi a kapcsolat az Amnesty igazgatójának a testvére , Vig Mór, és a hirhedt 'Ndranghetá között? --
zsolti123
2023. december 31. 22:55
Mi a kapcsolat az Amnesty igazgatójának a testvére , Vig Mór, és a hirhedt 'Ndranghetá között? Ennek a négy magyarországi cégnek üzletrészét és bankszámláját zároltatta a catanzarói államügyészség az olasz 'Ndrangheta maffia pénzmosásával összefüggésben A vezetését „átpasszolták” egy, akkor mindössze nyolc napja létező társaságnak, a GattobInc Zrt.-nek (vezérigazgató-részvényes: dr. Vig Mór). https://www.privatkopo.info/WebArticleShow.aspx?AGM=EroszakosBuncselekmenyek&AN=negycegvagyonzarolas&MN=RegiIdokNagyBunugyei&LN=Hungarian
EX_Terminator
2023. december 22. 15:11
És természetesen meddig is érnek el itt szálak?
Mankel
2023. december 22. 10:42
Felkavaró... lol, azért fogok tudni aludni... Ezért neréknél le se hajolnak. De ha már kiderült tessék leültetni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!