Számlagyár-ügy: az egyik DK-s kampányfinanszírozásról beszél, a többi fővárosi politikus nem tud semmit

2023. december 14. 09:09

Senki nem tud semmit, csakhogy ott a valóság.

2023. december 14. 09:09
null

Korábban megírtuk, hogy a NAV lecsapott egy hatalmas számlagyár működtetőjére, egy praxisától eltiltott ügyvédre, aki nem más, mint Vig Mór, az Amnesty International Magyarország igazgatójának, Vig Dávidnak a testvére. A Magyar Nemzet most arról ír, hogy „Karácsony Gergely nem ismeri az eset részleteit, ahogy a többi baloldali fővárosi politikus sem tud semmit, ellenben a DK-s Szaniszló Sándor szerint összefüggés van a számlagyárügy és a baloldal kampányfinanszírozási botránya között.”

A lap szerdán a Fővárosi Közgyűlésen annak próbált utána járni, mit tudnak az esetről a baloldal budapesti politikusai.

Őrsi Gergely helyzete sajátos, hiszen a II. kerület szocialista polgármesterének közös képe is van Vig Mórral. A Magyar Nemzet így azt szerette volna megtudni, hogy a kerületvezető milyen embernek ismerte meg a praxistól eltiltott ügyvédet. Az MSZP-s politikus szerint hogy az ügyet az igazságszolgáltatásnak kell kivizsgálnia, ahogy ugyanezen az állásponton volt Gajda Péter kispesti polgármester is. Tüttő Kata MSZP-s főpolgármester-helyettes már nem volt hajlandó érdemben reagálni a témában feltett kérdésekre, csakúgy mint V. Naszályi Márta párbeszédes polgármester: egyszerűen másról kezdtek beszélni.

Niedermüller Pétert, a VII. kerület DK-s vezetője szerint az eset nem politikai kérdés. Ehhez képest párttársa, Szaniszló Sándor leszögezte: a DK-nak semmi köze nem volt ezekhez az ügyekhez, amelyek külföldről származó kampányfinanszírozást érintenek.

Az újságíró visszakérdezett, jól érti-e, amire a politikus egyértelmű választ adott: „Minden mindennel összefügg”.

Karácsony Gergely ugyanazt a taktikát követte, amit a 99 Mozgalom gyanús pénzügyeivel, vagyis nem tud semmiről, 

írja a lap.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitóképünkön Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2023. december 14. 10:03
Akkor most megnevezték azt, aki elviszi a balhét.
2023. december 14. 09:51 Szerkesztve
Akkor összegezzük. A baloldali összefosás a tavalyi választásra külföldről "megigényelt" guruló dollárokat (azt a helyes választási prognózisuk alapján - szegény, átvágott szavazóik! - amúgy is elveszettnek ítélték!) úgy osztották el, hogy jusson és maradjon is. Kicsi része ment a kampányra, képeztek "tartalékot" belőle (DATADAT), a maradékot meg zsebre rakták. Hmmm... igazi megélhetési demokraták! Ezek miért nincsenek még börtönben? Vagy a pénzek gazdája mikor elégeli meg, hogy hülyének nézik a magyar moslékosok, és rájuk küldi a végrehajtó embereit?
states-2
2023. december 14. 09:18
Tehát nem a ládikák gurultak, hanem a számlák, a nerben a komcsi számlagyárosnak sem könnyű az élete.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!