Nem mondja meg Őrsi Gergely, mióta ismeri a számlagyár miatt letartoztatott Vig Mórt

2023. december 06. 06:52

Az MSZP-s polgármester tavaly még közösen pózolt az Amnesty-vezér azóta lekapcsolt testvérével

2023. december 06. 06:52
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

„Dr. Vig Mór, a flottakezelő vezetője január 27-én a Klebelsberg Kultúrkúria udvarán mutatta meg az új járműveket, melyek a megállapodás értelmében hozzá fognak férni az önkormányzat saját használatú töltőihez” számoltunk be kedden arról, hogy még 2022-ben a II. kerület MSZP-s polgármestere együtt mutatta be Vig Mórral, a minap csalási botrányával a hírekbe került exügyvéd a városrészbe érkező elektromos futárkocsikat.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ország legnagyobb futárflottája a II. kerületben csak elektromos járművel kézbesít – adta hírül büszkén közösségi oldalán, illetve a városrész lapjában Őrsi, közös fotót is posztolva Viggel. 

Elkapták az Amnesty-vezér testvérét

Megírtuk: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, azaz a NAV nyomozói hatalmas méreteket öltő számlagyár működtetőjére, egy praxisától eltiltott ügyvédre is lecsaptak a napokban. Róla kiderült: ő nem más, mint Vig Mór, az Amnesty International Magyarország igazgatójának, Vig Dávidnak a testvére.

Ezt is ajánljuk a témában

Tisztázó kérdésekkel fordultunk az önkormányzathoz.

Kíváncsiak voltunk arra, milyen módon választották ki a praxisától eltiltott ügyvéd cégét,

volt-e esetleg közbeszerzés, netalántán valaki „ajánlotta” a megállapodást a kerület felé.

Azt is szerettük volna tudni, fizetett-e a városrész a vállalkozásnak, illetve hogy milyen ismeretség fűzi egymáshoz a cégvezetőt és a polgármestert, volt-e ennek köze ahhoz, hogy a kerület megállapodást kötött a flottakezelővel.

Részleges válasz az MSZP-s önkormányzattól

Mint a hivatalos, ám kissé hiányos válaszból kiderült, a beszámolókban szereplő közös bemutatót követően

a flottakezelő végül elállt a lehetőségtől, hogy bizonyos szállítóautók hozzáférjenek a kerületi fenntartású töltőkhöz,

így nem volt szükség együttműködési megállapodás megkötésére. Az önkormányzat nem is fizetett semmit a cégnek.

De vajon mennyire ismeri egymást Őrsi és Vig Mór?

Arra azonban nem kaptunk választ, hogyan került a cég az önkormányzat látókörébe, pláne nem arra, milyen ismeretség fűzi egymáshoz a számlagyár működtetése miatt lekapcsolt cégvezetőt és a polgármestert, volt-e ennek köze ahhoz, hogy a kerület megállapodást kötött a flottakezelővel. 

A polgármester Vig Mórhoz fűződő ismertsége kapcsán újabb kérdésekkel fordultunk a kerületvezetőhöz, ha válaszol, cikkünket frissítjük!

Nyitókép: II. kerületi önkormányzat

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states-2
2023. december 06. 08:34
Komcsi maffia.
lendvaiildiko
2023. december 06. 08:31
Hát persze, jól edzettek a fiúk. Már az Antal-rendszerben is együtt gyártották a számlákat.
Ehetős Odó
2023. december 06. 07:37
A Mór megtette kötelességét, a Mór mehet!
RasPutin
2023. december 06. 07:37
Akkor folytassuk tovább Kacsoh baromságát. """Nem mondja meg Őrsi Gergely, mióta ismeri a számlagyár miatt letartoztatott Vig Mórt""" Így szól a cikk címe. Ezt írta tegnap amit a mai ismétlésben már nem ír le: """Az Opten céginformációs bázis tanúsága szerint számos bedőlt vállalkozáshoz kötődő, a praxisától eltiltott ügyvéd a NAV közlése alapján olyan gazdasági társaságot működtethetett, ami az adócsökkentés érdekében több száz millió forint összegben fogadott be valótlan tartalmú számlákat."""" Szóval számlagyár. Mi is az a számlagyár? Az az a cég vagy cégek akik fiktív számlákat BOCSÁJTAK ki. Aki befogadja szimplán áfa csaló. DE NEM SZÁMLAGYÁROS! Érted Kacsoh? Egy számlagyárral foglalkozott heteken át a 444.hu aminek a kibocsájtott valótlan számláit igen sok fideszhű cég be is fogadott. Pl. Jászai Gellért sitten van már? Mivel a 4IG is vételezett ilyen számlákat. Hogy egy 4IG cégnek minek......abban a magasságba ekkora szarevők vannak?????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!