A lebukott számlagyáros testvére élen járt Magyarország lejáratásában

2023. december 02. 15:06

Vig Dávid neve már jó ideje ismert a Soros Györgyhöz köthető civil szervezetek berkeiben.

2023. december 02. 15:06

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, az Amnesty International Magyarország igazgatójának testvére a gyanú szerint az elmúlt időszakban több száz milliós adócsalást követett el számlagyárosként. 

A Magyar Nemzet szombati összeállításában pedig arra hívje fel a figyelmet, hogy maga Vig Dávid, a Soros-közeli szervezet vezetője pedig a Magyarország elleni külföldi támadásokhoz „kreált muníciót”. A lap emlékeztetett, hogy 

az Amnesty International Magyarország nekiment a bírósági hivatalnak és lépten-nyomon kritizálta az igazságügyi rendszert.

Sőt, arra is felhívták a figyelmet, hogy Vig Dávid az Amnesty International Magyarország igazgatói pozíciója előtt öt évig, 2011 és 2016 között Soros György alapítványánál, az Open Society Foundations (OSF) Emberi jogi programjának büntető igazságszolgáltatási csoportjában dolgozott.

Komoly aknamunka

A lap arra is rámutatott, hogy az Amnesty jó ideje törekszik arra, hogy Magyarország nemzetközi megítélése minél rosszabb legyen. 

Pár héttel ezelőtt például hét másik civil szervezettel együtt 

felszólították az Európai Unió illetékes minisztereit, hogy szigorúbban lépjenek fel a kormány ellen.

A közös közleményben – amelyben részt vett az Open Society Foundations – arra szólítottak fel, hogy a 7. cikk szerinti eljárás alapján vonják felelősségre a magyar kormányt.

Két nappal később pedig több, ugyancsak magyar civil szervezettel – K-Monitor, Magyar Helsinki Bizottság, Mérték Médiaelemző Műhely, Political Capital, Transparency International Magyarország és Társaság a Szabadságjogokért és a baloldal külföldi kampányfinanszírozását levezénylő Action for Democracy–  is „támadásba lendültek”. 

Mint ismert, közös közleményt adtak ki, amelyben a kormány szuverenitásvédelmi törvényjavaslatát bírálták. Pedig a javaslat azért született, hogy külföldről ne tudjanak beavatkozni a magyar választások eredményébe, hiszen erre az előző országgyűlési választás előtt történt próbálkozás.

Mindezek mellett az országjelentésekben is rendszeresen felbukkantak. 

A 2021. évről szóló országjelentésben például kilenc magyarországi aktivistacsoport (köztük az Amnesty International Magyarország, a Magyar Helsinki Bizottság, a Political Capital, a TASZ és a Transparency International Magyarország) válaszolt az Európai Bizottság kérdéseire. Ez pedig egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a kormányellenes erők véleményei felülreprezentáltak az országjelentésekben – írta a Magyar Nemzet.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitóképen Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója. Forrás: amnesty.hu

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon-2
2023. december 02. 16:00
szilvafát neki
ekeke1
2023. december 02. 15:46
"A lebukott számlagyáros testvére élen járt Magyarország lejáratásában" Minek a múlt idő? Járt, jár és járni fog. Genetikailag van kódolva.
lájkbajnok
2023. december 02. 15:26
Víg Dávid a világon semmilyen gyanúba nem került. Akkor mi ez a szarhabarás?
Sub-Buferaloc
2023. december 02. 15:23
🏁🏁Nincs hálózat. Ja, most csak egy testvéri kapcsolat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!