Karácsony nagy bejelentést tett: létrehozza az ellenzéki pártok budapesti szövetségét

2023. október 23. 21:26

„Nem engedünk abból, hogy hazánk egyszer a szabad és egyenlő polgárok közös otthona legyen!” – hangoztatta a főpolgármester ünnepi beszédében.

2023. október 23. 21:26
null

„Nem engednünk '56-ból, nem engedünk '89-ből és nem engedünk abból, hogy hazánk egyszer a szabad és egyenlő polgárok közös otthona, köztársaság legyen” – mondta a főpolgármester hétfőn, a fővárosi önkormányzat és civil szervezetek az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján tartott budapesti ünnepi demonstrációján, amelyen bejelentette: 

vállalja, hogy létrehozza az ellenzéki pártok budapesti szövetségét a jövő évi önkormányzati választásra.

Karácsony Gergely az Oktogonnál, Szabadság! Érted. címmel meghirdetett rendezvényen úgy fogalmazott: „Október 23-a a köztársaság ünnepe: az 1956-os forradalomban születetett köztársaságé, az 1989. október 23-án kiáltott harmadik magyar köztársaságé, és azé a negyedik köztársaságé, amit a szívünkben hordunk. Köztársaságban élni annyit tesz, hogy igyekszünk jól bánni egymással”  – mondta a főpolgármester, hozzátéve: az 1956-os forradalom hősei ilyen közös hazát akartak.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Nyitókép: Péter Kőhalmi / AFP

 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vicomt
2023. október 25. 17:08
Karácsony Gergely bejelentette, hogy létre hozza a Tolvajok Szövetségét, Budapesten. A pesti nép éljenez, és virágeső ömlik a pesti libsikre. Bravo!!!
Türelem
2023. október 24. 13:39
Soros újabb trükkje a fővárosi kisemberek megnyerésére, új formáció a Magyarország elleni aknamunkára, a nemzet szétverésére....
vamonos
2023. október 24. 11:18
"szabad és egyenlő polgárok közös otthona legyen" Ezzel a maszlaggal egyszer már meg akartak etetni bennünket, akkor se jött be.
cutcopy
2023. október 24. 10:40
Vállaja hogy összefog akivel lehet, azaz akikkel eddig is, ez aztán a kemény vállalás.. )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!