Így reagáltak a ferencvárosi lakók Baranyiék újabb szobortervére (videó)

2023. október 19. 18:26

A kerület baloldali vezetése nem először támogatja ideológiai alapon köztéri műalkotások felállítását.

2023. október 19. 18:26
szobor, Ferencváros

Ahogy korábban a PestiSrácok nyomán a Mandiner is megírta, a BLM-szobor után hamarosan érkezik Ferencvárosba egy, a magyarságba és a Fradiba egyszerre belerúgó „modern műalkotás”. A kerület baloldali vezetése nem először támogatja ideológiai alapon köztéri műalkotások felállítását, például a BLM-szobor, és a szivárványos pad is Baranyi Krisztina kerületéhez köthető.

Ezt is ajánljuk a témában

Baranyiék legújabb szoborötlete egy Mercedes terepjárót a karmai közt tartó turul madár. A Ferencváros honlapján nyilvánosan elérhető jegyzőkönyvben – amely az úgynevezett Public Art pályázat részleteit tárgyalja – így írnak a szoborról: „A szoborkompozíció – a turult, illetve más totemállatokat »felhasználó hatalmi jelképekhez« hasonlóan – két pólusra, ragadozókra és prédákra osztja fel a világot, ugyanakkor a népszerű köztéri szimbólum szokatlan összefüggésrendszerbe való helyezése révén változatos értelmezésekre teremt lehetőséget”.

A Magyar Nemzet most a ferencvárosi lakókat kérdezte Baranyiék legújabb köztéri „műalkotásáról”.

Nyitókép: képernyőfotó, Videa, Magyar Nemzet

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. október 26. 15:29
“magyar nemzetes” videó…az biztos korrekt…😂😂😂
ProletarFC
2023. október 24. 00:01
Nyilván a végkifejlet nem az ideiglenes szobroké lesz, ezek csak előkészületei a kerület vezetése által régóta óhajtott és megtervezett gigantikus George Floyd szobornak, ami fradi zászlót tarta világítótoronyóraként fog kiemelkedni a térből és így is fog funkcionálni, hogy viharos időben a dunai hajók ne tévedjenek neki a Petőfi-híd lábához.
ProletarFC
2023. október 23. 23:46
A magaalá szarófosó lovatlan vitéz szobra után mi jó jöhet még a Ferenc térre? :) Szegény József Attila mit szólna, ha ma élne és ezt látná, hiszen ott is lakott a téren egy időben.
gegrolla
2023. október 20. 08:25
És mér' pont egy Gé-Merga? A sas a Fracskát szimbolizálja?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!