Érdemes magyarra lefordítani Gyurcsány Ferenc szavait – elemző a DK-elnök interjújáról

2023. szeptember 14. 12:39

Kiszelly Zoltán szerint a bukott miniszterelnök ismét demagóg és populista állításokat fogalmazott meg.

2023. szeptember 14. 12:39
Baranya Róbert
Baranya Róbert

„Általános baloldali mentség a baloldal sikertelenségére, hogy a Fidesz leuralja a köztájékoztatást” – mondta lapunknak Kiszelly Zoltán, a Századvég politikai elemzési igazgatója Gyurcsány Ferenc HVG-nek adott interjújában elhangzott azon állítására, miszerint azért képes a Fidesz kézben tartani az országot, mert leuralták a köztájékoztatás lehetőségeit. Ezt egyébként minden választás után is elmondják – tette hozzá. 

Szavai szerint meg kell valahogy magyarázni azt is, hogy hiába hangoztatják, hogy egymillió szavazójuk van és húsz százalékon állnak, valójában közelebb vannak a tíz százalékhoz.

Ezt is ajánljuk a témában

Kiszelly Zoltán elmondta, érdemes lefordítani magyarra Gyurcsány azon szavait, hogy két hét alatt hazahoznánk azt a 22 milliárd eurót, amire Orbán nem képes.

Ez ugyanis azt jelenti, hogy fegyvereket küldenének Ukrajnába, sőt, ha kellett, akkor katonákat is. 

„Beengednék a migránsokat, hozzájárulnának az örökös betelepítési kvótához, feladnák az Unióban a magyar vétójogot, utat nyitnának a genderideológiának és nem védenék meg a magyar gazdákat az ukrán gabonadömpingtől. 

Azaz összes olyan követelést teljesítenék, amit a magyarok többsége választáson, népszavazáson elutasított. 

Csak így lehet ezeket a pénzeket hazahozni, ezt Brüsszel világosan megüzente” – szögezte le Kiszelly.

Az elemző szerint a DK elnöke újra elővette a „fizessenek többet a gazdagok” ötletet, „miközben hiába próbál menekülni a tények elől, ő is milliárdos, a rendszerváltáskor megalapozva vagyonát, a nomenklatúra-burzsoáziába beházasodva”.  

Arról nem is beszélve, hogy amikor ő volt a miniszterelnök, magasabb volt a szegények aránya, mint most, 2010 óta pedig a háborús infláció megjelenéséig érdemben csökkent a szegények aránya. 

„A vakok között félszemű DK nyilván a legerősebb párt az ellenzéki oldalon, de közben a szivárványkoalíción kívüli MKKP és a Mi Hazánk közben ott liheg a nyakukban”

 – utalt az elemző Gyurcsány többieknek szánt üzenetére, miszerint „nagyobb reményekkel lehet csatlakozni egy növekvő párthoz, mint egy leépülőhöz”.

Ezt is ajánljuk a témában

Az elemző szerint ugyanott tartunk, mint korábban, hogy csak az ellenzéki tortát szeletelik, új szavazókat nem tudnak megnyerni maguknak. Kiszelly Zoltán hozzátette, miután pedig a DK képtelen a bizonytalanok közül szavazókat magához vonzani, nyilván a többi párt kárára próbálkozik. 

Az elemző nettó demagógiának minősítette, hogy Gyurcsány szerint mindössze 250 milliárdból meg lehetne duplázni a tanárok fizetését,hiszen egyszeri kiadásokat állít szembe rendszeres kiadásokkal. 

A következő évben ugyanis ugyanúgy biztosítani kellene azt 250 milliárdot. Ez jól hangzik, de nem működik”

 – szögezte le Kiszelly. 

Nyitókép: Gyurcsány Ferenc/Facebook

 

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
véna
2023. november 04. 20:28
egyetlen kérdés, miért nincs még börtönben a szemkikövető féreg
Héja
2023. szeptember 18. 09:14
Furcsány részéről a mások pénzének osztogatása helyett újabb fosztogatás várható. Ali baba és a 40 rabló, Münchhausen báró, Háry János, stb. hozzá képest gyönge kezdők.
polárüveg
2023. szeptember 17. 09:54
Gyurcsány urat megmérgezte a hatalommánia. Szeretne újból milliók életébe beleszólni, beletenyerelni és egyesek életéről-haláláról dönteni. Mindegy, milyen áron az országnak. Azért nem engedte Nyugat elszámoltatni, mert még számít a gátlástalanságára, erkölcsi újszülöttségére.
moricka13-3
2023. szeptember 15. 08:57
Gyurcsány atléta - trikóban maskarádézva is ugyanolyan pucéran meztelen, mivel egyértelmű már ország- világ előtt is a modernkori álnépboldogító őkelméről, miképpen az Andersen-mese és a Ránki-opera Pomádé királyáról is, hogy valami nincs vele sem rendben, mert miközben mindenki csak röhög rajta, ő mégis úgy tesz, mintha minden rendben lenne. Észre sem veszi már, hogy csupán a 15 % nyi közvetlen környezete bólogat, nem mervén szólni se neki róla, ezért a története kitünő lehetőséget kínál bármelyik műfajban szatirikus feldolgozásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!