Gyurcsány: Húsz évig kell kormányoznunk, hogy el tudjuk takarítani a mocskot

2023. szeptember 14. 06:43

A DK elnöke a Hvg-nek kijelentette, ők két hét alatt hazahoznák azt a 22 milliárd eurót, amire Orbán nem képes, mert az, hogy markában tartsa az igazságszolgáltatást, neki fontosabb, mint az ország.

2023. szeptember 14. 06:43
Gyurcsány Ferenc

A legösszetettebb kihívást a Nyugat általános elfáradása jelenti. Százmilliók csalódtak, hogy az, ami korábban sokaké volt, mára keveseké lett, döntéshozatal és jövedelem tekintetében egyaránt. Ezeket az indulatokat lovagolja meg Trumptól Orbán Viktorig a szélsőjobb, ráadásul úgy, hogy valójában tovább szűkíti a kiváltságosok körét – nyilatkozta Gyurcsány Ferenc a Hvg-nek, aki azt is elmondta, hogy van még az ellenzék problémája a maga sok partizánjával. 

A DK elnöke szerint ők két hét alatt hazahoznák azt a 22 milliárd eurót, amire Orbán nem képes, 

mert az, hogy markában tartsa az igazságszolgáltatást, neki fontosabb, mint az ország. A politikus kijelentette, a közepesen fejlett ország csapdájából úgy nem lehet kitörni, hogy akkumulátorgyárak otthonai leszünk, úgy véli, az oktatásba, az egészségügybe, a tudományba kellene befektetni, az Orbán-kormány viszont legatyásítja ezeket a területeket. 

Gyurcsány azt mondta, ha létezik párt Magyarországon, amelynek megoldásai vannak, akkor az ők, az emberek államát teremtik meg a hatalmasok állama helyett. El kell venni a hatalmasoktól a közdöntések privilegizált befolyásolásának lehetőségét, és visszaadni a tömegeknek – közölte. Azt mondják, hogy fizessenek a milliárdosok, hogy nincs rendjén, ha a legszegényebb 20 százalék harmadannyi állami támogatásban részesül, mint a leggazdagabb 20 százalék. 

Pártja sikerét abban méri, hogy annyi szavazójuk van, mint a többi ellenzéki pártnak összesen, árnyékkormányt tudnak működtetni 

azért, mert szóba áll velük a magyar intelligenciának az a része, amelyik árvának érezhette magát az elmúlt években. Magyarországnak ma egyetlen reménye van, és azt úgy hívják: Demokratikus Koalíció – közölte. 

„Mi szeretnénk megérinteni, megerősíteni a progresszív világ lelkét, visszaadni hitét, hogy a hazánkért, az emberekért folytatott küzdelemben mi állunk a jó oldalon. Másképp nem győzhetünk, és nem kormányozhatunk 20 évig – hiszen ezt a mocskot eltakarítani nem egy ciklus lesz. Demokratizálni a demokráciát, újraosztani a vagyont és a jövedelmet. Szembeszállni a hatalmasokkal. Felszabadító lesz visszakapni az államunkat, tapasztalni, hogy a haza vigyáz ránk!” – fogalmazott Gyurcsány.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 275 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemkellnév
2023. szeptember 20. 07:41
Azt sem tudja mit beszél. Nem tanult ember, legalábbis államigazgatáshoz, országvezetéshez nem ért. Az egyértelműen látszik ebből a cikkből. Többet kéne olvasnia, művelődnie, országokat járnia(Magyarországot és ahol magyarok élnek). Amit eddig fölmutatott, az szoci-komcsi böfögés. Ennyit tud, ennyire képes.
Mekazo
2023. szeptember 19. 18:29
40+20 évig kormányoztatok. Nem, nem SOHA!!! Most már takarodjatok a pokolba a törpepártotokkal együtt.
Nemkellnév
2023. szeptember 18. 13:23
Gyurcsány azt érzi, hogy nem tud hová hátrálni onnan, ahol most van: őt odatolta a megvezető, akinek vágyára annak idején igent mondott. Gyurcsányban nincsen olyan igény, hogy: Mi. Benne rengeteg információ bolyong, kavarodik. Teljesen össze van zavarodva. Ezt azért szabad kijelenteni, mert ha nem lenne ez az állítás igaz, akkor már visszavonult volna az aktív politikától. Miért? Mert megértette volna az Életet.
bagira002
2023. szeptember 17. 22:27
2010 óta az mszp-dk mocskot takarítjuk . Pénzt haza vinné ,nem hazahozná .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!