Fodor Gábor: Tizenhárom éve látjuk, hogy rossz stratégiát követ ez ellenzék (VIDEÓ)

2023. augusztus 17. 21:43

Ugyanakkor az SZDSZ egykori elnöke szerint „lenne keresnivalója az ellenzéknek”.

2023. augusztus 17. 21:43

Fodor Gábor, a Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet igazgatója volt a Hír TV Napi aktuális című műsorának vendége.

A beszélgetés legelején felidézték, hogy az SZDSZ egykori elnöke néhány éve azt nyilatkozta, 

30 éve óta ez a leggyengébb ellenzék, mindenkinek le kellene mondania”.

Gerhardt Máté műsorvezető arra is kitért, hogy „hiába a nehéz gazdasági helyzet, hiába a nagyon sok népszerűtlen intézkedés, ami megroppanthatta volna a kormánypártok népszerűségét, mégsem sikerül ebben a helyzetben az ellenzéknek faragnia a hátrányából. Vajon miért?” – tette fel a kérdést.

Fodor erre azt felelte, hogy a helyzet valóban olyan, hogy „lenne keresnivalója az ellenzéknek”. Példaként a rekordméretű inflációt hozta, amelyben véleménye szerint „Európa-bajnokok vagyunk, és a friss gazdasági adatok is arról szólnak, hogy már a negyedik negyedévben visszaesőben van a magyar gazdaság, (...) ezért jogos a kérdés, hogy egy ilyen válságban hogy nem tud az ellenzék teret nyerni” – vezette fel Fodor. 

Tartalmai és személyi okok

Majd azzal folytatta, „ennek, azt hiszem, két oka van: van egy tartalmi oka, és van egy tartalmin túlmutató személyi ok. A tartalmi ok, hogy rossz a stratégia. (...) Van egy pszichózis minden ellenzéki pártnál, hogy minden rossz, amit a kormány csinál. Teljes egészében, frontálisan neki kell menni  a kormánynak. 

Ezt tizenhárom éve látjuk, hogy nem működik” 

– húzta alá.

Ezután arról szólt, hogy „ahhoz, hogy a választók elhiggyék, hogy alternatíva lehet az ellenzék, ahhoz felelősen kellene gondolkozniuk. Az ország érdekét a sajátjuk elé kellene helyezni” – hívta fel a figyelmet az SZDSZ egykori elnöke.

A teljes beszélgetést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2023. augusztus 19. 13:21
Fodor Gábor: Tizenhárom éve látjuk, hogy rossz stratégiát követ ez ellenzék " nem stratégiát követ, hanem Soros Györgyöt, és az tényleg rossz.
Dunhill67
2023. augusztus 18. 21:22
nem,teljesen "jói rányba" megy az ellenzék...a gödör legmélyére,ahová valók
KBA98
2023. augusztus 18. 17:00
Fodor Gábor megjárta a hadak útját, valahol a középtávon billeg, de ha én lennék a Főni ne bíznék meg benne!
catalina11
2023. augusztus 18. 15:49
Az ország érdekét a sajátjuk elé kellene helyezni” – hívta fel a figyelmet az SZDSZ egykori elnöke." Horn Gábor SZDSZ: "Higgyék el, fontosabb az, hogy mi lesz az SZDSZ-szel, annál hogy mi lesz ezzel az országgal. És ezt nagyon őszintén mondom. " mi meg hiszünk az őszinteségében!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!