Bejelentette fizetésképtelenségét az Országos Roma Önkormányzat

2023. augusztus 11. 13:52

Lakatos Oszkár részletesen ismertette azt is, hogy ez milyen következményekkel jár.

2023. augusztus 11. 13:52
null

Bejelentettem az Országos Roma Önkormányzat teljes ellehetetlenülését és fizetésképtelenségét – nyilatkozta Lakatos Oszkár a Népszavának. Lakatos elmondása szerint július 21-én tájékoztatta erről Fülöp Attilát, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkárát, később pedig újabb levelet küldött.

A fizetésképtelenség következtében az elnökhelyettes tájékoztatása szerint teljesen megbénul a testület, az ORÖ hivatala és az ORÖ intézményeinek működése.

A közgyűlés összehívására sincs pénz, a képviselők így semmilyen aktuális ügyben nem tudnak döntést hozni.

Lakatos úgy véli, a belügyi tárca intézkedései vagy azok elmaradása miatt keletkezett kár a „teljes magyarországi roma társadalom nemzetiségi jogainak jogellenes csorbítását jelenti”.

Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2023. augusztus 12. 20:26
"nyilatkozta Lakatos Oszkár a Népszavának." Hát akkor segítsen rajtatok a Népszava.
hajni38
2023. augusztus 11. 20:26
A CIGÁNYOK LÉTSZÁMÁRÓL. A legutóbbi országos népszámláláskor 390 ezren vallották magukat romának. A KSH Népességtudományi Intézet szerint 560 ezer,a Magyar Tudományos Akadémia adatai és a Kemény féle kutatások szerint létszámuk 650 ezer, de mindenképp 700 ezer alatt van. A Debreceni Egyetem közelmúltbeli 800 ezres felmérése komolytalanra sikerült, mivel a saját bevallásuk szerint is beleszámolták a telepszerüen mélyszegénységben élő nem romákat, a vegyesházasságban élő százezret, illetve a félanalfabéta cigány helyi önkormányzati képviselők bemondásait adták össze, akik a minél nagyobb költségvetési források lenyúlása érdekében szokásuk szerint minden érintettet duplán számoltak. Kérem a kedves CIGÁNY KOMMENTELŐKET, hogy továbbra se vizionáljanak nagyobb számot. Csak hogy tudjuk hányan vannak.
Abelzoli
2023. augusztus 11. 20:23
Győzike és KisGrófó merre van ilynkor? Továbbképzésen a Karmelitaban? vagy Hatvanban?
Phm045
2023. augusztus 11. 19:48
Hiányzik a gempa a píztárbúl!!!!! Há tegyítek vissza.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!