Elismerte, hogy hibáztak, elnézést kért az utasoktól a BKK vezetője

2024. január 19. 21:41

Nem sült el jól a pénteken életbe lépett új menetrend, amelyből számos korábban közlekedő járatot vettek ki.

2024. január 19. 21:41
null

Január 19-étől a hétfői és a pénteki napokon csúcsidőben több sűrűn közlekedő járat menetrendje változni fog – tájékoztatott csütörtökön a BKK.

Ezt is ajánljuk a témában

Összesen több mint 50 BKK-járatot érint ez az intézkedés.

Az érintett vonalakon fél-másfél perccel kell majd többet várni hétfőnként és péntekenként. Január 19-én pénteken már láthatóak voltak az intézkedés „eredményei”, amelyekről Vitézy Dávid korábbi közlekedési államtitkár és BKK-vezért is tett közzé képeket a közösségi oldalán.

„Semmilyen társadalmi egyeztetés nem volt, pedig jogszabály ezt kötelezővé teszi. Külön részvételiségi irodák, külön részvételiségi főpolgármester-helyettes, tanácsadók tucatjai dolgoznak a városházán azért, hogy bevonják az embereket a döntésekbe, legalábbis ez volt a nagy változás ígérete, mielőtt Karácsony Gergely hivatalba lépett. Ehhez képest egy ilyen volumenű változásról még csak tájékoztatást sem adtak még a megvalósítása előtt” – borult ki a főpolgármester-jelöltségen is gondolkodó Vitézy.

Közben már a BKK is elismerte a hibát. A cég vezérigazgatója az ATV Híradójának elmondta, hogy voltak tavaly novemberben és decemberben egyeztetések civil szervezetekkel”, ennek ellenére hibáztak.

„Erről sajnos sokkal látványosabban, hangsúlyosabban és hamarabb kellett volna kommunikálnunk, én ezért elnézést kérek” – mondta Walter Katalin, és hozzátette: „a BKK sokkal pontosabban tudja megítélni akár járatonként az utasszám alakulását, mint mondjuk tíz éve, és ezt nemcsak a döntést megelőzően tették meg, hanem fenn is tartják.”

Önmagában az az intézkedés, amit meghoztunk, az adatalapon, mindent elemezve történt, és természetesen az volt kezdetektől fogva az elképzelésünk, hogy ezt folyamatosan fogjuk monitorozni, és amennyiben szükség van beavatkozásra, akkor azt meg fogjuk tenni – nyilatkozta. Szerinte az intézkedés célja az, hogy az „átcsoportosítások révén fejleszteni tudják más járatok vonalát”.

Nyitókép: Vitézy Dávid Facebook-oldala

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chekke-Faint
2024. január 20. 09:54
Arra gondoltak úgy is mindenki biciklivel megy. És még büszkék is magukra.
tetx
2024. január 20. 09:16
Ja, mindez csak kommunikációs baki. Idióta.
Ninini
2024. január 20. 07:34
Marhajó. Ez elnézést kér azért, ami Karácsony szerint nincs is.
teljesenertelmetlen
2024. január 20. 06:43
És ezek akarnak rávenni, hogy ne autóval közlekedjek, hanem tömegközlekedéssel? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!