Honvédelmi miniszter: Nem vagyunk egyedül, nem csak mi akarunk békét

2023. június 05. 18:05

Szalay-Bobrovniczky Kristóf Georgiában tárgyalt.

2023. június 05. 18:05
null

„Georgia és Magyarország két nagyon hasonló ország. Eltökélt, régi, nagy történelemmel bíró keresztény nemzetek” – jelentette ki a honvédelmi miniszter a georgiai kormányfővel és védelmi miniszterrel folytatott tárgyalását követően. Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta, hogy a két ország az Ukrajnában zajló háború tekintetében is azonos véleményen van, a fegyverszünet és a béke fontosságát helyezi előtérbe.

Nem olyan régen ebben az országban háború volt, de ez a kormány és ez a kormányfő meg tudta őrizni a békét” – mondta. Úgy folytatta: „Gazdasági prosperitás van, az EU-hoz és a NATO-hoz is csatalkozni szeretnének” – mutatott rá a miniszter, hozzátéve, hogy Magyarország támogatja őket ebben. „Mindent elkövetünk, hogy ez az ősi keresztény nép az euroatlanti szövetséget erősítse” – zárta gondolatait Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Nyitókép: Facebook

***

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VerdbenekhyKeményFarkas
2023. június 06. 13:45
Mi csakugyan békét akarnánk, de Orbán nem! Ő nem békét, hanem Putyin előtti behódolást akar!
Gordon.
2023. június 06. 07:17
Persze ezek csak semmire se kötelező szóvirágok, de mintha valami irányváltást jeleznének. A minap Orbán az "Éljen az EU" jelszóval zárta valamilyen beszédét. Kata államfőnk pedignem osztja Orbán "árnyaltabb" nézeteit az orosz agresszióról ill. háborúról. Mindez ha más nem is, legalább elmozdulást, helyezkedést jelez...
-Zsolt-
2023. június 05. 20:35
Még egy Putyin szoponc, aki a ”béke”álarcát felöltve támogatja a gazdi agresszióját és népirtását. Bobóka meg közben itthon nagyban azon igyekszik, hogyan tudná a magyar fiatalokat ágyútölteléknek beszipkázni.
Ebihal
2023. június 05. 19:33
Az ég szerelmére, Google fordítóval csináltátok? Georgia egy amerikai állam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!