Origo: Sorosék diktálják a tempót a magyar baloldalnak

2023. április 19. 15:26

Az apjától a birodalom irányítását fokozatosan átvevő Alex Soros rendszeresen gondoskodik arról, hogy megfelelő helyre jussanak a pénzek.

2023. április 19. 15:26
null

Egyre több a bizonyíték arra, hogy a dollárbaloldalhoz az Action for Democracy nevű amerikai szervezeten keresztül eljutott milliárdok mögött a Soros-család áll – írja cikkében az Origo. Az apjától a birodalom irányítását fokozatosan átvevő Alex Soros pedig rendszeresen gondoskodik arról, hogy megfelelő helyre jussanak el a pénzek, teszi hozzá a lap.

A baloldalnál landoló összesen 4 milliárd forintnyi adományról azt állították, hogy mikroadományokból gyűlt össze,

a valóság viszont az, hogy az összeg alig néhány helyről érkezett

– írja az Origo.

Felidézik, hogy a Nemzeti Információs Központ (NIK) jelentésében feltűnt a National Endowment for Democracy (NED) is, amely az amerikai titkosszolgálat és az amerikai kongresszus által alapított és finanszírozott szervezet.

Az Action for Democracy és a National Endowment for Democracy nevű szervezetek pedig minden bizonnyal kapcsolatban álltak.

A NED egyébként már 2011-ben Soros György szervezetével, a Nyílt Társadalom Alapítvánnyal közösen támadták az Orbán-kormányt és ők finanszírozták a magyar sajtó helyzetét élesen bíráló Freedom House-t is.

De a NED-től támogatást kapott a Krekó Péter vezette Poltical Capital, valamint a szintén a baloldalhoz köthető K-Monitor is, írja a lap.

Ha pedig már Political Capital, az elemző cég alapítója, Somogyi Zoltán volt az,

Alex Soros Ukrajna támogatásából is jelentősen kiveszi a részét, gyakran találkozik vezető ukrán politikusokkal, és ezeket a nemrég találkozókat alaposan dokumentálja is.

Nyitókép: Soros György és fia (Fotó Alexander Soros / Facebook)

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
McFoker
2023. április 20. 13:23
Origo :D:D:D
Palatin
2023. április 20. 11:54
Véleményemet az ellenünk uszító, gonosz "mesterröl" egy versben foglaltam össze: Nemzetünk démona, rossz szelleme Soros, Küzdelmünk ellene nehéz harc és szoros. Nála ármány, hitszegés megszokott rutin,. Szutykos gyülöletet szór ránk e Rasputin. Népünk hütlen gyermeke e tékozló fiú, Hogy bünbánón megtérjen, ahhoz ö túl hiú. Inkább még támadja hös népét konokul, Bünlajstromából mint aggastyán sem okul. Midászi vagyonát bösz hatalomra váltja. Kétes üzelmeit csupán istenünk ha látja, Kivel ö konkurál, mint "földi helytartója", Nem lesz már ideje, hogy vétkeit lerója... Hej, döntsd a Sorost ne siránkozz, Ne raplizz minden kis fullánkhoz. Tudd, ö utálja mindkét nemzetét, Elcserélte öket sok fura szerzetért. Ö maga köré gyüjtötte hiénák hadát, Harcias csalókat és nem kevés banyát. Vagyonát mutyikkal szerezte, toldotta, Züllött rajongóit ránk böszen bujtotta. Dühödt haragja miböl táplálkozik? Minden tette mögött a suska lakozik. Kezét tette volna magyarok pénzére, Ám bátor Viktorunk ütött a kezére. E szörnyü blamázst ö el nem feledé, A világ vad farkasait ezért összeterelé, Életét tette rá, hogy ezt megbosszulja, Mérgezett törét a magyarokba szúrja.
Gullwing
2023. április 20. 09:05
Látom érintett vagy fartúró genetikai selejt... puszt 2023. április 19. 15:44
fado
2023. április 19. 18:50
Soroszsoldos nevében magyar baloldal
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!