Karácsonyék eltávolítanák Szálasi özvegyének sírkövét

2023. március 22. 19:44

A főváros maga venné át a sírhely feletti rendelkezési jogot.

2023. március 22. 19:44
null

Két irányból is nekimenne a főváros Szálasi özvegyének sírhelyénél kialakult neonáci emlékhelynek – számolt be szerdai cikkében a Telex. Egyrészről a Közgyűlés jövő héten napirendre tűzi azt a jogszabálytervezetet, amely alapján a temetői törvénnyel ellentétes sírfeliratot vagy szimbólumot

a Budapesti Közművek letakarhatja, végső soron ilyen esetben a sírhasználati szerződést felmondhatja.

Másrészről pedig Karácsony felkérte a Budapesti Közműveket, hogy a sírhely megváltójának figyelmét hívja fel a temetkezési intézetnek be nem mutatott, így nem is engedélyezett átalakítások, illetve feliratok (ez a nyilaskeresztre emlékeztető szimbólum és a „Szálasi emlékére” felirat) eltávolítására. Amennyiben ennek az illető harminc napon belül nem tesz eleget, azaz nem távolítja el a sírkövet, akkor megvonják tőle a sírhely feletti rendelkezési jogot. Ezután főváros maga váltja meg a sírhelyet és eltávolítja róla a sírkövet.

Nyitókép: Facebook/DEL

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DFK
2023. március 23. 15:16
Nem helyes , hogy Szálasi emlékhely lett a sírból. A nyilasok ugyanis hazaárulók voltak. Viszont az az önkormányzat, amelyik egy másik hazaárulóról, Horn Gyuláról nevez el közteret, nélkülözi az erkölcsi alapot, hogy ebben a kérdésben megnyilvánuljon.
fado
2023. március 23. 11:01
Halott és sírgyalázás
Cséfy
2023. március 23. 09:49
Lutz Gizella úrilány volt, szépen zongorázott. A recski tábor kápójáról készült dokumentumfilmben is szerepelt, öregasszonyként, egy végigkínlódott élet után is több tisztességet és tartást sugárzott, mint az ostoba Karácsony Gergely valaha is.
Rizsa
2023. március 23. 06:44
Ennyire hülyék lennének. Már a sírban sem lehet nyugodt az ember. Nem lennék pesti hulla .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!