Baljós (sz)árnyak: Fontos bejelentéssel érkezik hazánkba a Ryanair vezére

2022. szeptember 12. 13:34

Michael O'Leary Brüsszelben már bejelentette, hogy kivonulnak a város repülőteréről, korábban pedig már az is eldőlt, hogy Athénban is felszámolják bázisukat. Nem túl jó előjelek után érkezik tehát Budapestre a Ryanair-vezér.

2022. szeptember 12. 13:34
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Kedd délután fél kettőkor tart sajtótájékoztatót a Verdi Grand Hotelben Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója, aki a hírek szerint fontos bejelentésre készül. A sajtótájékoztató tényét még a Világgazdaság szúrta ki a hétvégén, bár hogy azon pontosan miről lesz szó, azt még most sem tudni.

Előzmények: feszült a viszony

Ismert, O’Leary és a kormány között feszült a viszony a légitársaságokat, így a Ryanairt is sújtó extraprofitadó miatt. 

Orbán Viktor miniszterelnök május végén jelentette be, hogy különadót vet ki a bankokra és a multikra a rezsicsökkentés megvédése érdekében.

A Ryanair azonban nagyon kiakadt a döntés miatt, és felszólították a kormányt az adó visszavonására. Közleményük szerint „több, mint hülyeség, hogy a magyar kormány extraprofitadót vet ki a légiiparra, amikor nem léteznek nyereségek.” Jelezték, hogy az utasokra hárítják át az adót, ami minden utasnak 3900 forint plusz kiadást jelentett. Pár nappal később az egyébként is beszólogatós stílusú O’Leary  nemes egyszerűséggel leidiótázta Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert az adó miatt.

A kormány elfogadhatatlannak nevezte az adó áthárítását,

az Igazságügyi Minisztérium pedig soron kívüli fogyasztóvédelmi eljárást kezdeményezett a Ryanairral szemben.

Az eljárás végén 300 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot kapott légitársaság, miután a hatóság szerint tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatával megtévesztette a fogyasztókat. A cég bejelentette, hogy fellebbez a döntés ellen, de egyben arról is döntöttek, hogy októbertől nyolc budapesti útvonalat megszüntetnek.

A fenti előzmények után érkezik holnap Budapestre a Ryanair-vezér,

de az előjelek nemcsak ettől nem túl biztatóak,

hanem attól sem, hogy a O’Leary pár napja Brüsszelben bejelentette, hogy kivonulnak a belga főváros repülőteréről, szeptember elején pedig arról döntöttek, hogy Athénban is felszámolják bázisukat.

Fotó: Eric Lalmand / Belga / AFP

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ringwoodite
2022. szeptember 13. 05:08
Hát ha már Brüsszelből meg Athénból sem szalnak föl a gepeid büdös bunkó akkor nem a Budapesti Kormány az egyetlen amelyik seggen baszott téged.
erdei nyezega
2022. szeptember 12. 20:17
leszarom a rajnaírt!...meg a többit is!........én busszal járok!......de valószínűleg nem marad budapest repülőjáratok nélkül......
krisztoforo48
2022. szeptember 12. 20:04
Már megint jön?Esküszöm kiver a verejték úgy félek.Most mi lesz velünk?
Ronee
2022. szeptember 12. 18:57
Helyes...menjen a picsába a ryanair..ki nem szarja le...majd átveszi más a piaci rést...cigány egy társaság amúgy is... #)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!