Baloldali elemző: Márki-Zay Péter kampánya eddig egy rakás szerencsétlenség

2022. január 03. 20:22

Az ATV-ben az is felmerült problémaként, hogy „Márki-Zay Péter vadul, keményen hiszi, hogy amit csinál, azt jól csinálja”.

2022. január 03. 20:22
null

Márki-Zay Péter kampánya eddig egy rakás szerencsétlenség” – ezekkel a szavakkal indult az év első Egyenes Beszéde az ATV-n. Nagy Attila Tibor az ellenzéki miniszterelnök-jelölt újévi köszöntőjére reagált így. Emlékezetes, Márki-Zay pár napja arról értekezett, hogy nem nőtt a Fidesz-tábor, hiszen a koronavírus megtizedelte az időskorú lakosságot. Ez még a baloldali kommentelőknél is kiverte a biztosítékot, a nyilvánosságban sem sokan keltek a hódmezővásárhelyi polgármester védelmére.

Nagy Attila Tibor szerint Márki-Zay mondatával mélyebb problémák is vannak: szerinte a miniszterelnök-jelölt szövegei nincsenek előre megírva, hanem „belenéz a kamerába, és ahogy esik, úgy puffan”. csak mondja a magáét. A felvetésre, miszerint ez a spontaneitás volt a sikere az előválasztáson, az elemző úgy válaszolt: most – az ősszel ellentétben – nem pár százezer ellenzéki szavazót kellene megnyerni, hanem a 8 millió választó aktív részének többségét, és

„Egy miniszterelnök-jelöltnek az ország egészéhez kellene szólnia” – fogalmazta meg a tartalmi kifogást Márki-Zay mondataival szemben a politológus. A műsorvezető közbevetésére, miszerint a szóban forgó mondatokat lehetett így is, úgy is értelmezni, az adás másik vendége, Nagy Ervin úgy reagált: „ha egy politikus minden negyedik mondatát magyarázni kell, az már régen rossz”, és bizonyos vezetői képességeket – illetve azok hiányát – is felveti.

Ezután a két politikai elemző kisebb vitába bonyolódott, hogy

Márki-Zay Péter vadul, keményen, hiszi, hogy amit csinál, azt jól csinálja” – tette hozzá Nagy Attila Tibor arra utalva, hogy talán nem szerencsés minden vasárnap este másfélórányi szónoklatokat tartani pár száz Facebook-követőnek.

A műsorban szóba került még Békesi László és Gyurcsány Ferenc posztja is. Nagy Ervin szerint álságos Gyurcsányék részéről minden felelősséget Márki-Zayra tolni, hiszen a hat pártnak is van szerepe abban, ahogy az egyesült ellenzék áll a kutatások szerint három hónappal a választások előtt. Nagy Attila Tibor szerint kabaréba süllyesztené az egész választást egy kései miniszterelnökjelölt-csere, ezért a baloldal lehetetlen helyzetbe került, ahonnan egy megoldás kínálkozik: az, hogy Márki-Zay Péter „összeszedi magát”, és felépít egy professzionális kampányt. Nagy Ervin azonban úgy vélte, Simon András leigazolása sem segített Márki-Zay kampányán, és mivel a közös miniszterelnök-jelölt ugyanúgy tartja a facebookos beszédeit, – amelyekben hibát hibára halmoz – ezért a karakterhiba is felvetődik Márki-Zay részéről.

A teljes beszélgetést, amelyben szóba kerülnek a választási esélyek is, itt tudja megnézni.

Nyitókép forrása: Kisbenedek Attila / AFP

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke2022
2022. január 04. 21:39
GYEREKEK, KEZDHETI VALAKI A BEMELEGÍTÉST A KISPADON
Andreas1970
2022. január 04. 11:27
A nem hozzaertesnek mindig a szegeny es a kozepreteg issza meg a levet. En egy politikust a politikaba sem engednek megfelelo vegzettseg, szakertelem es bizonyithato szakmai tapasztalet nelkul. Egy szociologus, ujsagiro, irodalmar, diplomata ne dontson szakmai kerdesekrol, tehat ekonomiarol, energetikai biztonsagrol, ipari es IT fejlesztesekrol, beruhazasokrol se kormany ill semilyen mas szinten, mert a nem hozzaertes eredmenye az orszag es nep szamara mindig katasztrofalis. Tehat mindenki maradjon a 'kaptafanal', es ne akarjon olyan teruleten dontest hozni, amelyhez egyaltalan nem ert! Sot a megvalaszthato politikusok alkalmassagat tobb lepcsoben szakmai bizottsoggal vizsgaltatnam, meg mielott barmelyik is jeloltethetne magat a valasztasokon. Akkor ennyi hulyet a politikaban, mint most, nem lathatnank!
Dezsőke2022
2022. január 04. 10:31
NAGYÍTÓ ALATT A NÁRCIZMUS Miért is tartja mozgásban az ellenzéki szövetség ezt az embert? MIT AKARNAK MÁRKITÓL? Milyen tünetekre érdemes figyelni, mikor kezdjünk el gyanakodni, ha a környezetünkben vagy a családban hasonló típusú emberrel vagyunk kapcsolatban? A tünetek egyik csoportjában a nárcisztikus ember – akiknek kétharmada férfi – nagyszerűnek, kivételesnek és jóságosnak fantáziálja és mutatja magát. Jellemzője, hogy sikerre, kimagasló karrier elérésére törekszik, próbál vonzó, megnyerő lenni, de valójában nem nagy hódító, mert legbelül picinyke az önbecsülése, az önmagáról alkotott énképe. A teátrális, nagyszerű „előadásából” bármi kizökkentheti, ami számára nem elfogadható, nem illik a tökéletesnek vélt megítélésébe, így ilyenkor dekompenzálódik. Ugyancsak ismérv lehet, hogy többnek, jobbnak, kiváltságosnak érzik magukat másoknál, így szeretnek olyan kiemelt helyzetben, szerepben tetszelegni, ami a többség számára nem adatott meg. Bármennyire együttérzőnek mutatkoznak, alkalmatlanok empátiát érezni mások iránt, így hajlamosak is a környezetükben lévőket szinte mosolyogva vagy elbűvölően kihasználni, kizsákmányolni, s a legváratlanabb pillanatban cserbenhagyni. Játszanak és játszmáznak, ami szinte alapvető az életükben. Nárcizmus jellemzők: önző, arrogáns, manipulatív, senkit nem szeret magán kívül, felsőbbrendűségi messiás-tudata van, ha büszkesége sérül, nehezen viseli el, mindent, mindenkit uralma alá von, az irányítást magához vonzza veszélyes mértékű manipulációs hajlam, kompromisszumokat kerüli, együttműködésre nem alkalmas. A nárcizmus beképzeltség, hiúság, önhittség vagy egyszerűen az önzés személyiségvonása. senkivel nem képesek valódi bizalmi viszonyt kialakítani, nem tudnak hinni és megbízni senkibenvívódó személyiségű zavaros emberek belső lelkivilágát, lényét szélsőséges énközpontúság, nagyzolás, önmaguk dicsőítésének kivívása, kirázza a hideg őket, ha függőségi viszonyba kerülnek valakivel, vagy el kell köteleződniük. Fel kell nézni rájuk, mert ők jobbak, sikeresebbek, különlegesebbek, mint másA nárcisztikusok többsége alapvetően titkolja azt, ami az önimádatát fenntartja, igazából pedig irigyek, féltékenyek, senkit nem helyeznek maguk elé, mert náluk senki nem lehet jobb, rátermettebb egy feladatra, az emberekkel való helyes bánásmód megtalálására
VeJoLa
2022. január 04. 10:05
A világért se szeretném, hogy megnyugodva hátra dőljünk, mint Budapest elveszítésekor, és elszalasszuk a csakazértis újra kétharmadot, de egyelőre remekül szórakozom azon, ahogy geri mellényúlt MZP-vel, és ahogy locska elveszítette a magának szervezett előválasztást. A német kormány elég riasztó ahhoz, hogy senki se akarja itthon a kishugukat hatalomba segíteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!