Karácsony: Lehet, hogy valakik meg akarják venni a Városházát, de ez manipuláció

2021. december 09. 10:55

A főpolgármester nem lát visszaélésre utaló jelet a Városháza-ügyben, Láng Zsolt aláhúzta: olyan testület vizsgálja a fővárosi „mutyiügyeket”, amelyben baloldali többség van.

2021. december 09. 10:55
null

December 9-én, a korrupcióellenesség világnapja alkalmából videóüzenetet tett közzé Facebook-oldalán Karácsony Gergely. A főpolgármester átláthatóságot követelt Völner Pál ügyét illetően (miközben már kedden Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta a legfőbb ügyész, valamint már az államtitkár is bejelentette: lemond korábbi pozíciójáról, és vállalja az ügy politikai következményeit, bővebben a témában ide kattintva olvashat – a szerk.).

Karácsony: Nekünk nincsen semmi takargatnivalónk és félnivalónk

Üzenetében Karácsony Gergely továbbá ismét kitért arra is, hogy szerinte a Városházát „soha nem akarták eladni”. Mint fogalmazott,

lehet, hogy valakik meg akarják venni, és erről egymás között beszélgetnek, titkos felvételeket rögzítenek és kiszivárogtatnak, de ez nem nyilvánosság, hanem manipuláció.”

Hozzátette azt is, hogy „nekünk nincsen semmi takargatnivalónk és félnivalónk”. Karácsony továbbá bejelentette azt is: főpolgármesteri fizetése terhére egymillió forintot ajánl fel bárkinek, „aki a nyilvános fővárosi vagyonhasznosítási pályázati kiírások alapján bármilyen visszaélésnek nyomát látja, ha azt bizonyítja, hogy a nyílt pályázatok közül bármelyik versenykorlátozó vagy személyre szabott lenne”.

Láng Zsolt: Olyan testület vizsgálja a fővárosi „mutyiügyeket”, amelyben baloldali többség van

Karácsony fenti kijelentéseivel azonban látszólag ellentétben áll, hogy a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője szerint

folyamatosan próbálják ellehetetleníteni a Városháza-ügy miatt létrehozott fővárosi vizsgálóbizottság munkáját”,

– közölte Láng Zsolt hétfőn. Erről bővebben ide kattintva olvashat.

Számos kérdésben nem látni még tisztán a Városháza-ügyben

A sajtónyilvánosság ráadásul számos kérdésre továbbra sem kapott választ (Karácsony Gergely legfrissebb videójából sem). Korábban kiderült például, hogy bár

Karácsony szerint kamubotrány, Márki-Zay fideszezik, Gyurcsány meg inkább fánkot süt a Város-háza ügy kezelése helyett

(erről bővebben ide kattintva olvashat), időközben Bajnai Gordon védekezése összeomlott, Tarlós István nyilvánvalóvá tette, hogy Karácsony Gergely összevissza beszél a Városháza-ügyben, sőt, még a Karácsony-párt társelnöke, Szabó Tímea neve is szóba került az Anonymus-maszkos által nyilvánosságra hozott legújabb hangfelvételeken. Vagyis nem csitul a botrány a fővárosi ingatlan-mutyi ügyében.

 

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2021. december 10. 07:28
Karácsony : Én ott sem voltam ... Na mondjuk ez igaz
Newman
2021. december 09. 19:47
Te Geli! A rendőrségi kihallgatásodon, ez kevés lesz! A hamis tanúzást, meg büntetik!!! :)
cutcopy
2021. december 09. 18:52
Ez a balfaksz gyurcsányklón hatalmasat fog bukni..
balbako_
2021. december 09. 18:39
Már odáig jutott, hogy lehet....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!