A BKV szerint milliókat lehetne spórolni, ha nem klimatizálnák a frankfurti használt villamosokat

2021. július 20. 12:53

A VEKE szerint nem is feltétlenül akarja a BKV klimatizálni a Karácsony által kiszemelt használt villamosokat.

2021. július 20. 12:53
null

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szerint elképzelhető, hogy nem is akarja klimatizálni a BKV a frankfurti használt villamosokat. Korábban már mi is beszámoltunk arról: Frankfurt azért vesz új villamosokat, mert nem lehet a – Budapestre érkező – régieket klimatizálni, nem bírja el a tető a berendezéseket, nem erre lett méretezve. A három ütemben összesen 35, Frankfurtban eladósorba került kötöttpályás jármű mintegy 7,7 milliárd forintért érkezne Budapestre.

A VEKE keddi Facebook-bejegyzése idézi a BKV közleményét, amelyben azt írják:

„Egy előzetes gazdaságossági számítás, amelynek eredménye alapján a klimatizálás költségeit is figyelembe véve 10 éves futamidőre vetítve nagyságrendben hasonló költség mellett üzemeltethetők a frankfurti villamosok, mint a velük kiváltani szándékozott Ganz-csuklósok. Ugyanakkor klimatizálás nélkül több száz millió Ft-os nagyságrendű költségmegtakarítás is elérhető lenne ugyanezen időszak alatt a Ganz csuklós villamosok tovább üzemeltetéséhez képest, az alacsonypadlós kivitel nyújtotta színvonalnövekedés mellett” – írják.

– írják.

Azt is írják: úgy ítélik meg, hogy a frankfurti villamosok esetében a légkondícionáló berendezések utólagos beszerelése megvalósítható. Ezt annak ellenére írják, hogy korábban a német közlekedési vállalat, a VGF azt mondta: utólag sem klimatizálhatók kérdéses a frankfurti használt villamosok.

Nyitókép: VGF

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. július 20. 22:09
Segget se kell törölni akció után! Ott a mosogatógép vagy a mélysütő....
Newman
2021. július 20. 20:18
A BKV szerint milliókat lehetne spórolni, ha nem klimatizálnák a frankfurti használt villamosokat Ha ezeket a 30 éves, 2szer leselejtezett szemetet, meg sem vásárolnák, akkor MILLIÁRDOKAT SPÓROLHATNÁNAK!
Newman
2021. július 20. 20:18
A BKV szerint milliókat lehetne spórolni, ha nem klimatizálnák a frankfurti használt villamosokat Ha ezeket a 30 éves, 2szer leselejtezett szemetet, meg sem vásárolnák, akkor MILLIÁRDOKAT SPÓROLHATNÁNAK!
Bell & Sebastian
2021. július 20. 18:36
Rükverc Gyakorlati problémákat átrángatni a virtuális kommunikáció ingoványos talajára nem kell félnetek. Az első pillanatban világos volt, hogy eszük ágában sincs hűtést szerelniük ezekbe a muzeális járművekbe. Vagyis nem az a probléma, hogy túlmelegszik az utastér, hanem az, hogy ezt valahogyan le kell nyomni a nép torkán. Nem a zsömle kicsi, a pofátok nagy, mondta Marosán elvtárs, a pék. Biciklizz, ne autókázz, mondta Káros Gergő, aki nem tud jogosítványt szerezni, mert képtelen magasabb rendű élettevékenységek elsajátítására. Aki még péknek sem lenne jó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!