Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ragaszkodik a baloldal az oltásellenes parlamenti beadványhoz

2021. május 11. 16:49

A WHO kínai vakcinát érintő engedélye ellenére sem vonják vissza a baloldali pártok a keleti vakcinák betiltását követelő parlamenti határozatukat.

2021. május 11. 16:49
null

Mint ismert, a WHO múlt héten engedélyezte a kínai Sinopharm-oltóanyag vészhelyzeti használatát a 18 éven felülieknek. A döntés azért is kellemetlen a baloldalra nézve, mert az ellenzéki pártok parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezték még januárban a kínai vakcinára vonatkozó információk kiderítése érdekében.

Baloldal vs. Sinopharm

A baloldal akkor azt mondta: „a magyar emberek egészségének védelme érdekében, ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség. A nem engedélyezett kínai vakcinával kapcsolatban az is problémát jelenthet, hogy csökkentheti az oltási kedvet az Európai Unió által engedélyezett vakcinák tekintetében is.” 

A vizsgálóbizottságról szóló javaslatot 45 ellenzéki országgyűlési képviselő támogatta aláírásával.  

Hallgatás

A WHO engedélyezésének fényében az Origo felkereste az összes baloldali pártot, hogy visszavonják-e a parlamenti határozatukat. A portál arra volt kíváncsi, mi a véleménye a baloldali képviselőknek a WHO-határozatról, és tervezik-e, hogy bocsánatot kérnek a magyar közvéleménytől, amiért korábbi nyilatkozataikban megkérdőjelezték a kínai vakcina biztonságosságát.

A megkeresésre mindössze ketten reagáltak. Egyikőjük Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője, aki azt írta, „nem áll módomban válaszolni a kérdésekre. Ne vegye zokon!”. A másik Hadházy Ákos független képviselő volt, aki az Origo szerint azt sugallta, hogy a WHO döntése még nem perdöntő, mert az unióban az EMA engedélyezi a vakcinákat, és sok a bizonytalanság az oltóanyag körül.

Cikkük megjelenéséig az Origo megkeresésére egyetlen további párt vagy képviselő sem válaszolt, tehát továbbra is kiállnak az oltásellenes határozat mellett.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. május 12. 12:43
A kép közepén marka PÓLÓ...
Zokni
2021. május 12. 00:07
,,Ragaszkodik a baloldal az oltásellenes parlamenti beadványhoz,, - ,,írják,,. Kedves Mandi! Ha azt írom, hogy be kéne szüntetni az ilyen primitív, aljas szándékú, göbbelsi sajtómanipulációt, különösen a közpénz-finanszírozású médiumoknál, mint az Önöké, akkor majd úgy adják elő, hogy ,,Zokni sajtóellenes nyilatkozatot tett!,,!?
Rocktoberi
2021. május 11. 23:12
"A WHO kínai vakcinát érintő engedélye ellenére sem vonják vissza a baloldali pártok a keleti vakcinák betiltását követelő parlamenti határozatukat." Ezek még annál is hülyébbek, mint eddig gondoltam. Ezektől a kutyám is intelligensebb. Csak így tovább!
tothpal
2021. május 11. 21:18
A WHO nem számít, csak a DK - élen az ütődött GyF-fel...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!