Jakab válaszolt Laudernek: szerinte nem a régi Jobbik, hanem Pócs János idézi fel „a történelem legsötétebb időit”

2021. március 23. 20:01

„Innen a stúdióból egy panellakásba fogok hazamenni, és egy pohár tejfölt megenni” – mondta Jakab, majd beszólt Vona Gábornak.

2021. március 23. 20:01
null

Jakab Péter volt az Egyenes Beszéd vendége kedd este. A műsorban szóba került a legfrissebb felmérés, amely szerint a Jobbik elnöke átvette a vezetést a miniszterelnök-jelölti népszerűségi versenyben, szó esett a parizerkampányról*, a 2022-es választásról, és a Jobbik múltjáról is.

Jakab szerint nem ő csinált kampányt a parizerből, hanem a Fidesz

„Attól lesz egy az emberek közül, ha parizert eszik meg kenyeret és ezt posztolja? Ez hiteles, miközben nyilvános a fizetése?” – kérdezte Jakabot a koronavírusos Rónai Egont helyettesítő Szöllősi Györgyi. Jakab szerint nem ő csinált kampányt a parizerből, hanem a Fidesz,  hiszen ő csak kitette a Facebookra az átlagos ebédjéről készült fotót. „Innen a stúdióból egy panellakásba fogok hazamenni, és egy pohár tejfölt megenni” – mondta ezután Jakab, aki

„Vona Gábornak megvolt a lehetősége, hogy kormányt váltson 2018-ban, ehhez egy valami kellett volna: összefogás. Összefogás nem lett, helyette lett Fidesz-kétharmad. Én egészen más utat járok, én az összefogásban hiszek, abban hiszek, hogy meg kell találni kompromisszumok árán a közös minimumot” – mondta Jakab, hozzátéve hogy jelenleg 3000 új jelentkező vár a Jobbikba való felvételre.

Előzmények

Mint lapunk elsőként megírta: Jakab Juszt László műsorában arra tett utalást, hogy a Jobbik közeledik az Európai Néppárthoz. Erről a pártelnök azt mondta, hogy a háttérben a Jobbik szakpolitikusai tárgyalnak, ha lesz eredmény, a nyilvánosság elé fognak állni.

Szóba került a párt múltja is, amelyre legutóbb Ronald Lauder tett utalást.

A Zsidó Világszövetség elnökének szavaira úgy reagált Jakab, hogy furcsállja, hogy a kritikát nem Orbán Viktornak címezte,

mert „ő az, aki megtűr az államigazgatásban olyan embereket, akik Európát gázkamrához hasonlítják, hovatovább vannak olyan médiaguruk a Fidesznél, akik engem jákoboznak, utalva ezzel a származásomra”.

„Orbán mögött ül a parlamenti karéjban az a Pócs János, aki egy cigány származású embert a kazánba tett, és megégetéssel fenyegetett. Na, ha valami, ez a történelem legsötétebb időit idézi” – mondta az egykori szélsőséges párt politikusa.

*Röviden megjegyzem

Mint korábban kiderült: Jakab Péter évi 29 milliót keres. Vagyonnyilatkozata szerint felerészben tulajdonosa egy miskolci családi háznak, van több mint 4 millió forintnyi megtakarítása, a parlament pedig Budapesten, Miskolcon és Ózdon is bérel neki irodát. Autóbalesete után ráadásul az is kiderült: a Jobbik elnöke sofőrt is alkalmaz, ráadásul Jakab balesete alkalmával éppen az Auschwitzban a győzelem jelét mutató jobbikos sofőr ült a volán mögött.

Összesen 208 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Naggy
2021. március 26. 04:38
" Ha a családban még Volksbund-osok is vannak, az gyakorlatilag kizárja, hogy askenázi eredetük legyen ...." Javaslom ismerkedj meg Berend (született Presser) Béla szigetvári főrabbi történetével. http://epa.oszk.hu/00800/00843/00134/23/71-eves-szenny-avagy-a-meltatlan-kisvaros-szigetvar/index.html
Porkoláb Zsuzsa
2021. március 24. 19:55
Nem az észről volt híres komcsik serege, az sohse volt nekik. Lenyúlásban, ölésben, lopásban jeleskedtek ők és örökségül ezt hagyták, 56-os ölő vért viszi tovább leszármazóik, generációkon át, már sok idő eltelt, de ez nem múlt el, szívben, lélekben, vérben ez él, élteti sok ellenzéki. Vele együtt. Ez egy fő Fidesz meglátó szellemtől. Menni kell az úton, Fidesz vezetésnek, és gerincességgel, igazsággal, tehetséggel félresöpörni, mi nem az. Ez egy harc, Bécsben is csak a komcsik csinálják ezt, mint ősi komcsik itt. Revolverrel, fű alatti ölésekkel szerezték ők meg hatalmukat 56-ban, ezt most is folytatnák. Sátáni rendszer volt komcsi világ, és sátánná lett régi ellenzék??? Jellemben, erkölcsben elől kell járni, fényt hozni e sötét világba, ez a fő feladata ellenzéknek. FIDESZ PEDIG VEZESSE NÉPET, MENNYBE FEL.
Szőke Ciklon
2021. március 24. 17:42
Azt mondja, megmutatta, hogy neki két kifli meg a párizsi az átlagos ebéd. Ki hiszi ezt el neki? Kapható ez a fogás a parlamentben, ahol a képviselők nagy része is ebédel? Nem attól proli, hogy párizsit eszik, hanem attól, hogy az! Hogy úgy viselkedik, hogy úgy beszél, hogy irigy, hogy egy kanál vízben megfojtaná azokat, akik nem értenek vele egyet. Amit mond, azt mind a hozzá hasonló bunkóknak szánja, az csak ócska népszerűség növelésre használt populista szöveg! A fenyegetéseken kívül egy szavát sem gondolja komolyan. Frakciójuk teljesíti ezt a gyűlölködő, mocskolódó feladatot, és ez nem esik nehezükre, mivel ez a vérükben van, csak a pillanatnyi érdeküknek megfelelően a célszemély változik. Most pillanatnyilag ez az érdekük, mert így reménykedhetnek abban, hogy Don Fletó majd ad nekik egy-két helyet a listán. Na nem azon, amit Gyöngyösi akart összeállítani, bár most már arra is felkéredzkednének.
nyugalom
2021. március 24. 13:13
Ez a tipikus, proli galiciai!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!